Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Április 24. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Halló, itt a telefonadó!

Halló, itt a telefonadó!

Percenként 2 forintos adót vetne ki a magyar kormány a telefonbeszélgetésekre, és ugyanennyivel adóztatnák meg az elküldött sms-eket is értesült a német Welt Online. Az adó begyűjtése a telekom cégek dolga lehet.

170 millió eurós, vagyis 51 milliárd forintos bevételt remél a magyar kabinet a percalapú telefonadótól, ami két forintos adóterhet jelentene minden elküldött sms és lebeszélt perc után – közölte a német hírportál.

A Welt Online arról is beszámol, hogy Brüsszel még a héten vizsgálatot indít a Nemzetgazdasági Minisztérium új adóterveivel kapcsolatban, a szintén felmerülő internetadóról ugyanakkor nem tér ki cikkében. A telefonadó nem érintené a telekom szektort, hiszen költségeit a felhasználók fizetnék meg – az érintett cégek ugyanakkor nem örülnek az új terveknek; a Magyar Telekom ügyfélköre felét biztosan érinti az adónem, ami kihathat telefonálási szokásaikra is.

A Welt Online arra is emlékeztet, hogy a korábbi telekomadó ügye jelenleg az Európai Bíróságon van, s az ideiglenesnek szánt adóformát a kormány idővel kivezetheti. Az új adóteher megközelítőleg ugyanekkora állami bevételt eredményezhet -olvasható a portálon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk