Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

Három alkalommal közúti közlekedési balesethez riasztották vármegyénk tűzoltóit.

Teljes terjedelmében égett egy benzinüzemű személyautó szombat délután Dombóváron, Szarvasdpusztán, a 6532-es számú bekötőúton. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Egy kisteherautó és egy kamion ütközött a 63-as és a 631-es számú út kereszteződésében péntek délelőtt Szedres közelében. A baleset helyszínére a paksi és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével szabadították ki a furgon sofőrjét, majd adták át a mentőszolgálatnak. A rendőrség a 631-es számú utat a baleseti helyszínelés és mentési munkálatok idejére lezárta.

Három személyautó szenvedett koccanásos balesetet szombat este Bonyhádon, a Forberger utcában. A járművekben összesen tizenketten utaztak, egyiküket a mentők a bonyhádi kórházba szállították. A műszaki mentéshez riasztott bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók az egyik járművet áramtalanították.

Kigyulladt egy villamoshálózatra csatlakoztatott fejlámpa töltője vasárnap délután Hőgyészen, egy Kertész utcai lakóház szuterénjében található állatorvosi rendelőben. A lángok az egy négyzetméteren belül található berendezési tárgyakat és egyéb eszközöket is elérték. A tulajdonos egy kézi tűzoltó készülék segítségével sikeresen eloltotta a keletkezett tüzet. A tűzesethez a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a megégett tárgyakat az udvarra vitték, az érintett helyiséget kiszellőztették, továbbá hőkamerával átvizsgálták.

Fának ütközött, majd kigyulladt egy személyautó vasárnap este Bonyhádon, a 6534-es számú út első kilométerénél. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat. Ezt követően találták meg a jármű felismerhetetlenségig összeégett sofőrjét. Az áldozatot a rendőrségi helyszínelést követően feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból a tűzoltóegységek. Az esethez riasztott katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le.

Fotó: Szekszárdi és Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:03, hétfő | Helyi

Áldozatot követelt egy dombóvári lakástűz

Május 18-án, szombat reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Dombóváron kigyulladt egy lakás.

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.