Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Április 25. 13:12, kedd | Helyi
Forrás: http://dombomedia.hu

Hátrányos helyzetűeknek teremtenének munkalehetőséget és ezzel új esélyt

Hátrányos helyzetűeknek teremtenének munkalehetőséget és ezzel új esélyt

Hátrányos helyzetű, inaktív, de dolgozni akaró embereknek segít Dombóvár és Tamási önkormányzata, a Tolna Megyei Kormányhivatal és a Máltai Szeretetszolgálat.

A minap Tamásiban tartották meg az európai uniós program projektindító partnertalálkozóját, melyre közösen 250 milliós vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

Tamási és Dombóvár polgármestereinek célja, hogy csökkentsék a munkanélküliséget, képzések segítségével teremtsenek a hátrányos helyzetűeknek munkalehetőséget és ezzel új esélyt.

Porga Ferenc, Tamási polgármestere a projektnyitón elmondta, a Dombóváron és Tamásiban nyílt Paktum irodák azt a célt szolgálják, hogy felkutassák azokat a személyeket, akik alkalmasak a projektben való részvételre. A központ Tamásiban lesz, de Dombóváron is heti egy alkalommal megtalálható majd a kormányhivatal dolgozója, aki segít a kérdések megválaszolásában. Első sorban a Máltai Szeretetszolgálat feladata lesz a toborzás, a regisztrált és nem regisztrált álláskeresők körében egyaránt.

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere is felszólalt a rendezvényen. Mint mondta, a két település gazdasági mutatói hasonlítanak egymásra, míg Tamásiban a vállalkozások, Dombóváron a vasút a meghatározó munkalehetőség. A pályázat megvalósítására 36 hónap áll a projekt résztvevőinek rendelkezésére. Szabó Loránd reméli, hogy a Tamásiban és Dombóváron lévő vállalkozások élni fognak azokkal a lehetőségekkel, amelyek az ő fejlődésüket is segíteni tudják.

A projektnyitó rendezvényen Mátyás Tibor Attila, a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaerő-piaci ás alapképzési osztályának vezetője tartott előadást az itteni munkanélküliségi mutatókról. A rendezvényen Széll Aranka, a Tolna Megyei Kormányhivatal partnerségi koordinátora mutatta be a paktum rendszerének működését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!