Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Október 15. 10:52, péntek | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Herczegh Anita: több mint nyolcszáz Covid-árvát ért el eddig a Regőczi Alapítvány

Herczegh Anita: több mint nyolcszáz Covid-árvát ért el eddig a Regőczi Alapítvány

Eddig 630, a koronavírus-járvány során árván vagy félárván maradt gyerek kapott összesen 140 millió forint támogatást a Regőczi Alapítványtól, további 177 Covid-árva 35 milliós támogatásáról a jövő héten döntenek

- közölte Herczegh Anita kuratóriumi elnök, az államfő felesége csütörtökön Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Herczegh Anita a debreceni nagytemplomi református egyházközség Immánuel otthonában tartott tájékoztató előtt találkozott a térségben élő olyan családokkal, akik a járvány okozta tragédia miatt kapcsolatba kerültek az alapítvánnyal.

Egyeztetett az észak-alföldi régióban működő, a támogatásban segítő állami, önkormányzati és karitatív szervezetek képviselőivel. Jelezte, hogy az alapítvány munkatársaival mind a hét régiót felkeresik, hogy minél hatékonyabban tudják segíteni a "Covid-árvákat".

A kuratóriumi elnök az MTI érdeklődésére hozzátette: az árván, vagy félárván maradt gyerekeket 18 éves korukig támogatják, de ha tanulnak, akkor tovább is. Szeretnének számukra a gyorssegélyen túl havi támogatást adni, amihez komoly forrásokat kell gyűjteniük - tette hozzá.



Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár azt mondta, a Regőczi Alapítvány a nemzeti összefogás legnemesebb példája.

Számos gazdasági és civil szervezet tett felajánlást az alapítványnak a járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekek megsegítésére, de ebből az állam is kiveszi a részét: a szociális területen dolgozók, a család- és gyermekjóléti szolgálatok is segítik a munkájukat - fűzte hozzá.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár jelezte: a Karitatív Tanács hat tagszervezete - a Magyar Vöröskereszt, a Református Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet - is bekapcsolódik a segítségnyújtásba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére