Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Április 04. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Hét év börtönt kapott egy gyerekeket molesztáló férfi

Hét év börtönt kapott egy gyerekeket molesztáló férfi

A Budapest Környéki Törvényszék 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit,

akit tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolt a Ráckevei Járási Ügyészség.

A törvényszék keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi együtt lakott a 2010-ben született kiskorúval és családjával, mivel a nagybátyja volt, aki szexuálisan vonzódott a kiskorúakhoz. Előfordult, hogy a család baráti társaságába tartozó ismerős gyermekéről pornográfnak nem minősíthető fényképfelvételeket készített, valamint a további találkozásaik alkalmával úgy közelített a kislányhoz, mintha szerelmes lenne belé és szexuálisan molesztálta.

A vádlott férfi 2013-ban az akkor 3,5 éves kiskorúval egyedül maradt a lakásban, szexuális cselekményre vette rá, cserébe megígérte neki, hogy játszhat a mobiltelefonján lévő játékokkal. Ez végül úgy derült ki, hogy a kislány hasonló játékot akart játszani az öccsével, aminek az anya is szemtanúja volt. Amikor erről megkérdezte, a kislány azt mondta, hogy ilyen vele már megesett a nagybátyjával.

A nem jogerős ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért és felmentésért fellebbezett, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal