Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Szeptember 22. 09:53, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Hét év nemzetközi hajsza, két brutális rabló rendőrkézen

Hét év nemzetközi hajsza, két brutális rabló rendőrkézen

110 millió forint értékű zsákmánnyal távoztak az elkövetők egy terézvárosi luxusóra-szaküzletből 2014-ben, miután az alkalmazottakat olyan súlyosan bántalmazták, hogy egyikük életveszélyesen megsérült.

A budapesti rendőrök két gyanúsítottal szemben most zárták le a fél Európán és Oroszországon átívelő nyomozást.

Fényes nappal raboltak ki egy luxusórákat forgalmazó üzletet Budapesten, az Andrássy úton 2014. november 22-én. Az elkövetők összeverték, majd megbilincselték a három alkalmazottat, akik közül ketten könnyű, míg a harmadik férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A támadók 28 karórát vittek el, összesen több mint 110 millió forint értékben, a rongálással 50 milliós kárt okoztak – közölte a rendőrség.

A nyomozás szálai Svájcba, Oroszországba és Csehországba vezettek. A budapesti nyomozók a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központon keresztül, az Interpol és az Europol közvetítésével felvették a kapcsolatot az érintett országok rendőrségeivel. A nemzetközi együttműködés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket. Két, más bűncselekmények miatt Csehországban, illetve Németországban szabadságvesztését töltő orosz állampolgárságú férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A BRFK nyomozói az eljárás vizsgálati szakaszában szükséges cselekményeket elvégezték, az iratokat a napokban az ügyészségre küldték meg.

Két másik orosz állampolgárral szemben jelenleg is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben:

Körözés 1.
Körözés 2.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket