Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2011. Május 21. 15:08, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Hiába tett meg mindent a rabló a büfés zsákmányért

Hiába tett meg mindent a rabló a büfés zsákmányért

Többször elsétált a kiszemelt büfé előtt az elkövető, így várva ki azt az időpontot, amikor a felszolgáló hölgy egyedül marad a helyiségben május 9-én kora este. Az alkalmat kihasználva a pult mögött tartózkodó nőhöz lépett, meg

Az alkalmazott kezdetben ellenállt, mire a rabló dulakodni kezdett velel. A padlóra lökte és közölte vele, hogy amennyiben élni akar, tegye azt, amit mond és adja át a pénzt azonnal. Látva, hogy a fiatal férfi nem retten meg az erőszaktól, a nő eleget tett a követelésének. Ekkor érkezett meg a büfé tulajdonosa, akitől az alkalmazott azonnal segítséget kért. A tulaj nem habozott, azonnal maradásra próbálta bírni a megszerzett pénz birtokában menekülni próbáló elkövetőt. Dulakodni kezdtek. A fiatalkorú elkövető nem adta fel, derekasan küzdött a megszerzett 82 000 forintért. A helyszínre percek alatt kiérkező rendőrök megbilincselték a feltartott fiatalkorú elkövetőt, aki - bár Baranya megyei - nem ismeretlen a helyi nyomozók számára. Többször folyt már ellene büntetőeljárás zsarolás, rablás és legutóbb önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt.

A tettes egyébként csak pár hónapja, kedvezménnyel szabadult javítóintézeti nevelésből, a rablási kísérlet idején feltételesen volt szabadlábon. A előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított ellen rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, melynek végén kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés járhat neki. Mindezek mellett kétrendbeli könnyű testi sértés elkövetése miatt is felelnie kell, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 07. 09:00, péntek | Helyi

Pályázati lehetőség a „Bursa Hungarica” ösztöndíjra

A pályázatok beadási határideje: 2022. november 3. (csütörtök) 12 óra.

2022. Október 06. 15:00, csütörtök | Helyi

Megnyílt Kigyós Sándor és Kigyós Borbála Újra együtt című kiállítása

Október 1-jén Nagy T. Katalin Németh Lajos-díjas művészettörténész nyitotta meg Kigyós Sándor (1943-1984) szobrászművésznek és leányának, Kigyós Borbála képzőművész, designernek első közös, Újra együtt című kiállítását.

2022. Október 06. 11:00, csütörtök | Helyi

Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) több mint 15 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját.