Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2011. Augusztus 09. 07:37, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Hónapok óta dézsmálták a templom perselyét

Hónapok óta dézsmálták a templom perselyét

Őrizetbe vette vasárnap a rendőrség azt a férfit, aki július óta lopott a békéscsabai katolikus templom perselyéből.

A tápiószőlősi férfi élettársa segítségével, júliusban lopott először pénzt a békéscsabai Szent István téri katolikus templom perselyéből.

A férfi ragasztós papír és zsinór segítségével halászta ki a pénzt a perselyből, miközben a nő takarta őt. A templom plébánosa már júliusban lopásra gyanakodott, miután megnézte a biztonsági kamera felvételét, amellyel elment a rendőrégre. A felvételeken jól látszott, hogy a páros egymást követő négy vasárnap hosszabb időt tölt a persely előtt.

A rendőrök tanácsára a plébános azonnal értesítette őket, amint meglátta a fiatal párt, így végül augusztus 7-én, vasárnap a rendőrök elfogták őket, és az igazoltatás során 3 ezer forintot találtak a férfinál, amiknek sorszáma megegyezett a perselybe bedobott bankjegyek előzőleg feljegyzett sorszámával. A páros összesen 7 ezer forintot lopott el a két hónap alatt.

A 23 éves tápiószőlősi férfi ellen, őrizetbe vétele mellett, üzletszerűen, folytatólagosan szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás. (rá)

HavariaPress

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.