Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Június 04. 08:17, kedd | Helyi

Horvay János szobrászművész tiszteletére tartottak megemlékezést

Horvay János szobrászművész tiszteletére tartottak megemlékezést

A Nemzeti Örökség Intézet és a Horvay János Tisztelőinek Köre szervezett a 150 évvel ezelőtt született Horvay János szobrászművész tiszteletére megemlékezést.

A program keretében Takács Istvánné, Pro Oppido-díjas helytörténeti kutató is előadást tartott A „vándorló" Kossuth szoborcsoport Horvay János Dombóváron őrzött alkotásának kalandos története címmel
és dr. Kriston-Vízi József Podmaniczky-díjas ny. múzeumi főtanácsos emlékbeszédét is meghallgathatták a jelenlévők a Horvay-síremléknél.

Dombóvárt Horváth József Lászlóné önkormányzati képviselő, Takács Istvánné helytörténész, Müller Ádám intézményvezető, Wiedmer-Balipap Zsuzsa közművelődési szakember és Őri Gábor egyesületi elnök képviselték és helyezték el koszorúikat.

A rendezvénysorozat kezdeményezője és szervezője Dr. Kriston-Vízi József
Podmaniczky-díjas örökségvédő, a Tolna megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület tagja volt.

A Horvay 150 Emlékév következő programjai az év folyamán:
Pécs, június 17., hétfő
15.00: Koszorúzás és megemlékezés Horvay János szobrászművész születésének 150. évfordulója alkalmából a Zsolnay szobornál (Pécs, Rákóczi út 28.), majd
17.00: A németből magyarrá vált pécsi Hopp’l Horvay János ébresztése. – Dr. Kriston-Vízi József vetített képes előadása. Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.).

Címkék: Horvay János

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.

2024. Július 16. 08:36, kedd | Helyi

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal - számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.

2024. Július 15. 14:11, hétfő | Helyi

Egy tucat közlekedési baleset történt Tolna vármegye útjain július második hétvégéjén

Tolna vármegyében az elmúlt 72 órában négy sérüléses és nyolc anyagi káros baleset történt. A balesetekben ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg.

2024. Július 15. 11:25, hétfő | Helyi

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kovács Sándor az Agrár-Béta Kft. volt tagja életének 89. évében elhunyt.