Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. December 20. 10:10, péntek | Helyi
Forrás: MTI, fotó: freshhealthyvending.com

Húsz százalékkal csökken a gyermekétkeztetés díja Dombóváron

Húsz százalékkal csökken a gyermekétkeztetés díja Dombóváron

Húsz százalékkal csökken a gyermekétkeztetés díja Dombóváron a város képviselő-testületének csütörtöki döntése értelmében - közölte a város független polgármestere az MTI-vel.

Szabó Loránd elmondta: a díjcsökkentés jövő év január 1-jével lép életbe.
Hozzátette: az ő és a testület két szocialista tagja által jegyzett előterjesztés eredetileg tízszázalékos csökkentésre tett javaslatot, a képviselők polgármesteri indítványra fogadták el a húszszázalékos mérséklést.

A szocialista képviselők többek közt azzal indokolták a javaslatot, hogy az a társadalmi csoport veszi igénybe a gyermekétkeztetést, amely "jelentősen rászorul a támogatásra, és az országos rezsicsökkentés csak korlátozottan érinti őket".
"A baloldali képviselők is csatlakoznak a rezsiháborúhoz" - írták.

Nagy Roland, a többségi Fidesz-frakció vezetője az MTI-nek megerősítette a csökkentés tényét, ugyanakkor megjegyezte: a húszszázalékos mértéket korábban a testület humán és pénzügyi bizottsága javasolta.
Mint mondta, Dombóváron évről évre kevesebb diák étkezik az iskolákban. A döntés nyomán reményeik szerint többen veszik majd igénybe a gyermekétkeztetést, és táplálkoznak egészségesebben.

Címkék: étkeztetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.