Városlista
2022. július 2, szombat - Ottó

Hírek

2022. Június 22. 09:24, szerda | Helyi

Idén is körbemotorozták a Balatont Babettákkal

Idén is körbemotorozták a Balatont Babettákkal

Az idei évben már VI. alkalommal került megrendezésre a dombóvári kezdeményezésű Babetta Túra.

A túra 2 napos volt, múlt hétvégén kerültük meg a Balatont leginkább Babettákkal, illetve egyéb régi, retró kismotorokkal.

Elmondható, hogy már egy összekovácsolt, jó baráti társasággal az ország nagyon sok pontjáról érkeztek: Szeged, Komárom, Lippó és Pest környékéről is. Mint minden évben, most is csatlakoztak új személyek, sőt csapatok. Szombaton 54 fővel vágtunk neki a túrának, és persze most sem volt zökkenőmentes.

Kettő motor is annyira megadta magát, hogy nem sikerült a szállásra érni, ami Révfülöpön volt. Ezeken kívül kisebb szerelésekkel megúsztuk a két napot. Sőt, mivel még nem indult be a szezon, így sikerült elég nagy távokat megtennünk együtt, és a kevesebb szerelés több időt adott a pihenőkre, lángosra és fürdésre.

Hogy miről szól a túra? Retró mocik és a Balaton szerelmesei egy jó baráti társaságban végig motorozzák a magyar tengert, mosolyt csalva az éppen arra járók arcára.

Minden túra tartogat újdonságokat, tavaly már volt külföldi résztvevő a szerb határ mellől. Idén pedig már női résztvevő is jelentkezett, aki nagyon ügyesen vitte célba a Babettáját Siófokra, ami a kiindulási pontunk is volt. Illetve már egyre népszerűbb az apa-fia páros, így mondható, mára családi program is lett.

Mint minden évben, így idén is nyomon követhettek minket a Facebook-on az élő bejelentkezések által azok, akik nem tudtak részt venni, de szívesen figyelték, hogy alakul a VI. Babetta túra. Köszönet a résztvevőknek és szponzoroknak.
Jövőre újra nekivágunk!

Üdv: Balogh László (Lackó)

Címkék: babetta, balaton

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 09:09, péntek | Helyi

Átadták a Semmelweis-napi elismeréseket

Semmelweis Ignác születésének 204. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a Dombóvári Szent Lukács Kórház vezetői és dolgozói a Szűz Mária Mater Dei kápolnában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 08:14, csütörtök | Helyi

Jubileumi térzenére hívott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Fennállásának 15. évfordulója alkalmából adott térzene koncertet a Kiszler András vezette zenekar.

2022. Június 29. 09:09, szerda | Helyi

Újra szúnyoggyérítés lesz Dombóváron

A kezelés pontos időpontja: 2022. július 1. napján, napnyugta utáni órákban.