Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 26. 10:48, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Iskolásoknak indul program az élelmiszerpazarlás csökkentésére

Iskolásoknak indul program az élelmiszerpazarlás csökkentésére

Iskolásoknak indít programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerpazarlás csökkentésére - mondta Kasza Gyula, a hivatal elnöki megbízottja az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A Nébih 2016-ban indított programot Maradék nélkül címmel, amely a háztartások élelmiszerpazarlásának megelőzésére koncentrál, azonban számos iskola jelezte, hogy igény lenne egy ilyen fajta tudás átadásra, így kiterjesztették a programot - tette hozzá.

Az elnöki megbízott úgy véli, hogy a tudatos vásárlást és környezetvédelmi ismereteket gyerekkorban a legkönnyebb elsajátítani.

Az iskolákban tankönyvszerű kiadványban mutatnak be olyan praktikákat, amelyekkel a gyerekek is segíthetnek az otthoni élelmiszerpazarlás csökkentésében - fűzte hozzá.

Emellett a hivatal elnöki megbízottja arra is kitért, hogy a Nébih száz háztatást alapul vevő élelmiszerhulladék-felmérése szerint 68 kilogramm az évente egy főre jutó élelmiszerhulladék mennyisége Magyarországon, aminek csaknem fele tényleges pazarlás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk