Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 18. 08:40, péntek | Helyi
Forrás: Buzánszky Jenő Közhasznú Alapítvány

Ismét a házigazda sikerét hozta a Buzánszky Kupa

Ismét a házigazda sikerét hozta a Buzánszky Kupa

Október 14-én, hat pécsi középiskola részvételével játszották le a III. Pécs városi Buzánszky Kupa mérkőzéseit. A rendezvényen jelen volt az Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő is.

Hétfőn rendezték meg harmadik alkalommal a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban a Nemzet Sportolója, Buzánszky Jenő nevét viselő városi labdarúgó tornát, melyen hat helyi középiskola vett részt.
A résztvevőket Hegedüs Bence, a Kupa és a Buzánszky Alapítvány alapítója, majd őt követően a házigazda iskola igazgatója, Dr. Zalay Szabolcs köszöntötte. Utánuk a világbajnoki döntős Buzánszky Jenő látta el bölcs tanácsokkal a sportoló fiatalokat, aki kitért a rendszeres testmozgás hangsúlyozása mellett a tanulás fontosságára is.

A megnyitó után következtek a mérkőzések, melyeket az MLSZ Baranya megyei Igazgatósága által biztosított játékvezetők irányítottak. A csapatok lelkesen, kitartóan küzdöttek a dicsőséget szimbolizáló kupáért, melyet végül otthon tartott a címvédő Leőwey Klára Gimnázium csapata a Janus Pannonius Gimnázium válogatottjának 4-2 arányú legyőzésével.
A mérkőzések közben híres nézők is felbukkantak, Buzánszky Jenő régi barátja, Dunai János, olimpiai bronzérmes labdarúgó látogatta meg sporttársát és az ő tiszteletére játszó fiatalokat.

Füzes Gábor, a Buzánszky Alapítvány elnöke sikeresnek értékelte a rendezvényt. Kiemelte, hogy ugyan egyre nehezebb támogatókat állítani a középiskolások amatőr sportolását népszerűsítő cél mellé, mégis vannak olyan szervezetek, melyek szponzorként segítik az alapítványi célok elérését. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara, valamint a Schönherz Iskolaszövetkezet nélkül nem lehetett volna ilyen színvonalon megrendezni a rendezvényt. Rajtuk kívül a Ferencvárosi Torna Club nyújtott segítséget, ugyanis a győztes csapat jutalmát a patinás zöld-fehér egyesület biztosította. Nekik hála az aranyérmes játékosok ellátogathatnak az épülő Albert Stadionba, és az aréna-túrát követően megtekinthetik a Ferencváros – Mezőkövesd mérkőzést.
A csapatokon kívül játékosok is részesültek elismerésben. A torna legjobb kapusa és játékosa is az ezüstérmes csapatból került ki. A legjobb kapus Bertalan Dávid, míg a legjobb játékos Kungl Ádám lett. A döntő legjobbja a győztes csapatot a dobogó felső fokára vezető Georgiou Nikosz lett. Az MLSZ által biztosított különdíjakon kívül maradandó élményt jelentett a játékosoknak, hogy az elismerő jutalmakat nem mástól, mint az olimpiai bajnok Buzánszky Jenőtől vehették át.

Hegedüs Bence

Címkék: buzánszky jenő

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.