Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 02. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Ismét remekeltek úszóink

Ismét remekeltek úszóink

Egyéniben öt, váltóban két bronzérem az országos versenyen.

Hódmezővásárhelyen rendezték meg az úszók Országos Gyermek Bajnokságát július 27 és 30 között. A versenyen Magyarország 410 legjobb korosztályos úszója vett részt, 78 egyesületből. A Dombóvári Sportiskola egyesületből négy leány és két fiú képviselte Dombóvárt, harminchárom esetben álltak rajthoz és tizenkilenc alkalommal jutottak döntőben városunk tehetséges úszói, amely elképesztő teljesítmény.
A csapat az egyesületek összesített pontversenyében a 12. helyen végzett, ismét megelőzve többek között olyan fellegvárakat, mint az FTC, a Budapesti Honvéd, a Szeged, a Debrecen, az Eger, a Miskolc, a Pécs vagy éppen a házigazda Hódmezővásárhely.

Horváth Dóra bronzérmet szerzett 100 gyorson és 200 vegyesen, Reizinger Anna szintén harmadik lett 100 háton és 200 háton, Szaka Szabolcs 100 háton állhatott a dobogóra, László Florina döntőket úszott a mellúszó számokban, Vida Bence minden rajtja egyéni csúccsal végződött, míg az elmúlt héten saját korosztályában háromszoros magyar bajnok Horváth Eszter ezúttal az idősebbek között, a váltókban segítette csapattársait fantasztikus úszásával.

A váltókban is hozták kiváló formájukat a fiatalok. Nagy Roland edző irányította végig a dombóvári csapatot, véleménye szerint egy egyesület igazi fokmérője, ha itt is eredményesen tud szerepelni. Már a 4×100 méteres mix gyorsváltó (Szaka Szabolcs, Reizinger Anna, Vida Bence, Horváth Eszter) és a 4×200 méteres leány gyorsváltó (Reizinger Anna, Horváth Eszter, László Florina, Horváth Dóra) negyedik helye is brutális eredmény, de a 4×100-as leány vegyesváltó és a 4×100-as leány gyorsváltó (Anna, Eszti, Florina, Dóri) bronzérmet már az edző kollégák dicséretét és elismerését is kiváltotta – számolt be a versenyről Nagy Roland.

GRATULÁLUNK!!!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.