Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 08. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Ismét TeSzedd! hulladékgyűjtési akció

Ismét TeSzedd! hulladékgyűjtési akció

Június 2-án rendezik meg második alkalommal a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akciót, amelyre önkéntesek, társadalmi szervezetek, közösségek és önkormányzatok jelentkezését várják.

A június 2-án, szombaton 8 és 18 óra között tartandó hulladékgyűjtésre mindazokat várják, akik részt kívánnak venni környezetük tisztábbá, rendezettebbé tételében. Az érdeklődők május 30-áig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu weboldalon (a tavalyi akción készült, dombóvári vonatkozású képünk forrása), ezután a szervezők értesítik az önkénteseket a gyűjtési pontokról.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal (KIM), az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel (OHÜ) és az Országos Polgárőr Szövetséggel közösen rendezi meg az akciót. A Start-program keretén belül 3750 ember fog segíteni. A belügyi tárca gépkocsikkal, markológépekkel biztosítja a hátteret, illetve a vízügyi igazgatóságokon keresztül is részt vesz a hulladékgyűjtési programban.

A TeSzedd! 2012 kiemelt kommunikációs főtámogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A közmédia keddtől folyamatosan foglalkozik az akcióval. Június 2-án a közszolgálati televízió- és rádiócsatornák változatos műsorokkal számolnak be országszerte az eseményről, este pedig 90 perces összeállítást sugároz az m1.

Tavaly, az első TeSzedd! akción csaknem 160 ezer önkéntes vett részt. Idén elsősorban a belterületi szemét összeszedése a cél, melyhez a kesztyűket, a zsákokat és a technikai hátteret az OHÜ biztosítja.

A fentieket az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, Pintér Sándor belügyminisztertől, Gazsó L. Ferenctől, az MTVA vezérigazgató-helyettesétől, Rétvári Bencétől, a KIM politikai államtitkárától és Vámosi Oszkártól, az OHÜ ügyvezetőjétől tudta meg az MTI.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.