Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 05. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Új gazdasági vezető a kórháznál. Bizonytalan a januári finanszírozás?

Új gazdasági vezető a kórháznál. Bizonytalan a januári finanszírozás?

A még decemberben megválasztott új gazdasági vezető szerződését aláíró Szabó Loránd polgármester és a Fidesz-frakció nem ért egyet abban, veszélyben forog-e a kórház működésének e havi állami finanszírozása.

Bizonytalan a dombóvári kórház e havi finanszírozása, miután az intézmény január 1-jével kinevezett új vezetőjének nincs aláírt szerződése - mondta a képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője csütörtökön az MTI-nek.

Nagy Roland közölte: ennek az az oka, hogy Szabó Loránd, a város független polgármestere felfüggesztette az új igazgató megválasztásáról hozott testületi határozat végrehajtását. A kórháznak így nincs aláírási jogú vezetője, aki igényelhetné az OEP-finanszírozást - tette hozzá, megjegyezve, hogy 197 millió forintról van szó.

A Fidesz-képviselőcsoport a Tolna megyei kormányhivatalhoz fordult azért, hogy a polgármester mielőbb terjessze ismét a testület elé a határozatot, amire az önkormányzati törvény szerint tizenöt napja van - mondta a frakcióvezető.

A kórházat működtető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. korábbi vezetőinek megbízása 2011 végén lejárt; a dombóvári képviselő-testület decemberben gazdasági igazgatónak Schlág Juditot nevezte ki, az orvosigazgatói munkakörrel pedig - sikertelen pályáztatás után - Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját bízta meg egy évre.

Nagy Mihály, aki szerdán Dombóváron találkozott a kórház dolgozóival, az MTI-nek azt mondta, aláírási jogosultság nélkül nem igényelheti az OEP-finanszírozást; Schlág Judit nem nyilatkozott.

A kórház múlt havi teljesítményéről szóló jelentést január 5-ig kell továbbítani az OEP-hez, ami az MTI információja szerint eddig nem történt meg.

Szabó Loránd polgármester az MTI érdeklődésére közölte, hogy csütörtökön aláírta a gazdasági igazgató szerződését, az orvosigazgató kinevezéséről szóló határozat pedig január 12-én kerül ismét a testület elé. Kijelentette: ez nem befolyásolja a támogatás lehívását, mert ehhez január elsejétől nincs szükség az igazgató elektronikus aláírására.

Az igazgatói kinevezésről szóló határozatot azért függesztette fel, mert "orvosi berkekben is megütközéssel fogadták azt, hogy egy igazgató két, egymástól 350 kilométerre fekvő kórházat egyszerre irányít" - mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.