Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2010. December 31. 22:30, péntek | Helyi

Jó kis évet hagy maga mögött a kórus

Jó kis évet hagy maga mögött a kórus

Jó barátokat vendégül látva zárta az évet a dombóvári Kapos Kórus. A pécsi Mecsek Kórus társaságában adott december 19-i koncertjük (képünk közös fotó) apropóján szemezgetünk eddigi sikereikből. Közülük is az egyik legfényeseb

Úgy tűnik, a Kapos Kórus a rendszerváltozás óta eltelt időszakban menetrend szerint ötévente érzi úgy, hogy eljött az ideje a minősítésük megújításának. Mi több, az időről-időre felmerülő igény egyre nagyobb sikert szül. A Tillai Aurél és Kertész Attila mestereknél tanult Markovics Gábor karnagy vezetésével 1995-ben „Fesztiválkórus”, 2000-ben es 2005-ben „Hangversenykórus” minősítést szerzett a csapat.

A 2010. év is szépen illeszkedik a sorba. A különbség azonban jelentős. A minősítés megújítása májusban annyira színvonalas előadással sikerült hazai terepen, hogy a zsűri „Kiemelt Hangversenykórus” („Hangversenykórus Cum Laude”) címmel illette a kórust. Az adható 100 pontból 96-ot szereztek, amely eddigi történetük legmagasabb pontszámát jelentette.

A 2005-ben a kórus kötelékében éneklők minden bizonnyal szép emlékeket ápolnak az együttes első nemzetközi megmérettetéséről. Az igazsághoz pedig hozzá tartozik, hogy nincs ezzel másként ezen sorok írója is, aki tolmácsként csöppent az eseményekbe. Az öt évvel ezelőtti nyáron a csehországi Olomoucban „Ezüst Diploma”volt a kórus jutalma. Sőt, csak néhány – ha jól emlékszem, kettő! – ponttal maradtak le az aranyról.

A jelenleg harmincöt tagot számláló, vidám társaság számlálna akár többet is, ha rajtuk múlna. Ehhez persze Önre is szükség van. Az Ön részéről pedig jó nagy adag lelkesedésre és odaszántságra. Hetente kétszeri próbájukon szívesen látják az érdeklődőket.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kukkantson be a kórus honlapjára: www.kaposkorus.hu.

Ha pedig csak kíváncsi arra, mi is történt az Apáczai dísztermében december 19-én tartott koncerten, nézze meg képgalériánkat:

http://www.infodombovar.hu/szorakozonegyed/galeriak/koncert/kozos_koncertet_adott_a_kapos_es_a_mecsek_korus/

Bármennyire is követte végig nagy lelkesedéssel fotósunk, Melinda a hangversenyen történteket, és készített sokatmondó felvételeket, azért mások bővebben tudósítottak az eseményről. Az alábbi hivatkozásokra kattintva Ön is megtapasztalhatja ezt:

http://www.dombovar.hu/hircentrum/index.php?azon=3680&menu=24

http://www.masiktv.hu/index.php?&lap=xfilmekmut&xxazon=1790

CS.G.CS.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 08:27, hétfő | Helyi

19 napirendi pontot tárgyalt a Dombóvári Képviselő-testület

A Dombóvári Képviselő-testület június 30-án tartotta rendes ülését 19 napirendi pont megtárgyalásával.

2022. Július 03. 11:51, vasárnap | Helyi

Jubileumi amatőr tekeverseny szervezett a Dombóvári Spartacus Egyesület

A Dombóvári Spartacus Egyesület fennállásának 70. évfordulóját ünnepli 2022-ben, ebből az alkalomból írták ki a 70 éves jubileumi amatőr tekeversenyt.

2022. Július 01. 09:09, péntek | Helyi

Átadták a Semmelweis-napi elismeréseket

Semmelweis Ignác születésének 204. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a Dombóvári Szent Lukács Kórház vezetői és dolgozói a Szűz Mária Mater Dei kápolnában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.