Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2010. December 31. 22:30, péntek | Helyi

Jó kis évet hagy maga mögött a kórus

Jó kis évet hagy maga mögött a kórus

Jó barátokat vendégül látva zárta az évet a dombóvári Kapos Kórus. A pécsi Mecsek Kórus társaságában adott december 19-i koncertjük (képünk közös fotó) apropóján szemezgetünk eddigi sikereikből. Közülük is az egyik legfényeseb

Úgy tűnik, a Kapos Kórus a rendszerváltozás óta eltelt időszakban menetrend szerint ötévente érzi úgy, hogy eljött az ideje a minősítésük megújításának. Mi több, az időről-időre felmerülő igény egyre nagyobb sikert szül. A Tillai Aurél és Kertész Attila mestereknél tanult Markovics Gábor karnagy vezetésével 1995-ben „Fesztiválkórus”, 2000-ben es 2005-ben „Hangversenykórus” minősítést szerzett a csapat.

A 2010. év is szépen illeszkedik a sorba. A különbség azonban jelentős. A minősítés megújítása májusban annyira színvonalas előadással sikerült hazai terepen, hogy a zsűri „Kiemelt Hangversenykórus” („Hangversenykórus Cum Laude”) címmel illette a kórust. Az adható 100 pontból 96-ot szereztek, amely eddigi történetük legmagasabb pontszámát jelentette.

A 2005-ben a kórus kötelékében éneklők minden bizonnyal szép emlékeket ápolnak az együttes első nemzetközi megmérettetéséről. Az igazsághoz pedig hozzá tartozik, hogy nincs ezzel másként ezen sorok írója is, aki tolmácsként csöppent az eseményekbe. Az öt évvel ezelőtti nyáron a csehországi Olomoucban „Ezüst Diploma”volt a kórus jutalma. Sőt, csak néhány – ha jól emlékszem, kettő! – ponttal maradtak le az aranyról.

A jelenleg harmincöt tagot számláló, vidám társaság számlálna akár többet is, ha rajtuk múlna. Ehhez persze Önre is szükség van. Az Ön részéről pedig jó nagy adag lelkesedésre és odaszántságra. Hetente kétszeri próbájukon szívesen látják az érdeklődőket.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kukkantson be a kórus honlapjára: www.kaposkorus.hu.

Ha pedig csak kíváncsi arra, mi is történt az Apáczai dísztermében december 19-én tartott koncerten, nézze meg képgalériánkat:

http://www.infodombovar.hu/szorakozonegyed/galeriak/koncert/kozos_koncertet_adott_a_kapos_es_a_mecsek_korus/

Bármennyire is követte végig nagy lelkesedéssel fotósunk, Melinda a hangversenyen történteket, és készített sokatmondó felvételeket, azért mások bővebben tudósítottak az eseményről. Az alábbi hivatkozásokra kattintva Ön is megtapasztalhatja ezt:

http://www.dombovar.hu/hircentrum/index.php?azon=3680&menu=24

http://www.masiktv.hu/index.php?&lap=xfilmekmut&xxazon=1790

CS.G.CS.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 11:49, péntek | Helyi

Göllei szülőháza előtt emlékeztek Fekete István születésének 123. évfordulójára

Fekete István születésének 123. évfordulója alkalmából január 25-én a Helyi Értéktár Bizottság tagjai koszorúztak az író göllei szülőháza előtt álló bronz szobránál.

2023. Január 27. 11:36, péntek | Helyi

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum első ülését tartotta 2023-ban

Január 25-én ült össze és folytatta a megkezdett munkát a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) a Városháza Ujváry termében.

2023. Január 26. 14:33, csütörtök | Helyi

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Lukács Sándor volt MÁV dolgozó életének 65. évében elhunyt.

2023. Január 26. 08:00, csütörtök | Helyi

A dombóvári kertbarátok mindent megtettek a bőséges szőlőtermés érdekében

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület leglelkesebb tagjai a Vince-napi hagyományok szerint három szőlőt látogattak meg, hogy a „Vince vesszők” állapotából megjósolják az idei termést.