Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 14. 09:14, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Újra járnak a buszok a sofőrök tegnapi sztrájkja után

Újra járnak a buszok a sofőrök tegnapi sztrájkja után

A Gemenc Volán minden menetrendszerinti autóbusza elindult szerdán reggel; a társaság alvállalkozójánál dolgozó autóbusz-vezetők sztrájkja után kedden estére állt helyre a közlekedés Tamási és Dombóvár térségében.

Erre azután került sor, hogy a dolgozók megkapták novemberi munkabérüket - tájékoztatta Király István, az Orangeways Zrt. üzemvezetője szerdán reggel az MTI-t. Beszámolt arról is, hogy a munkavállalók elfogadták a cégvezetés ígéretét, miszerint minden elmaradt juttatást a lehető legrövidebb időn belül szintén megkapnak - fűzte hozzá az üzemvezető.

Dombóvár és Tamási környékén kedden reggeltől akadozott a menetrendszerinti közlekedés az Orangeways autóbuszvezetőinek munkabeszüntetése miatt, amelyet azért szerveztek, mert napok óta nem érkezett meg - december 9-én aktuális - novemberi fizetésük, egyes cafeteria elemeket pedig két hónapja nem fizetett ki munkáltatójuk. Az Orangeways Zrt. a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként 2009 júniusa óta működteti a menetrendszerinti közlekedést. Kedden a reggeli első járatok után az autóbuszok többsége nem indult el, pótlásukról csak részben tudott gondoskodni az Orangeways Zrt.

Dávid György a SZAKSZ (Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet) Alapszervezetének elnöke megerősítette, hogy megszületett a megállapodás. Mint mondta, a Gemenc Volán Zrt. személyforgalmi és marketing igazgatója, Miszler Miklós garanciát vállalat arra, hogy – amennyiben az Orangeways ezt elmulasztja – gondoskodnak a dolgozók elmaradt juttatásainak kifizetéséről. Hozzátette: megállapodtak abban, hogy rövidesen tárgyalóasztalhoz ülnek a helyzet rendezése érdekében. "Felvettük a munkát, mert nem szeretnénk az utazóközönséget magunk ellen hangolni, a tegnapi akció figyelemfelkeltést szolgálta" – fogalmazott. Mint mondta, az, hogy nincs elég pénz munkabérekre, üzemanyagra, felveti a kérdést, hogy van-e forrás az autóbuszok karbantartására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!