Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Április 03. 07:05, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Újra magyar alma kerül az orosz boltokba

Újra magyar alma kerül az orosz boltokba

Négy évre szóló, 10 millió eurós megállapodást kötött Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az orosz Magnit áruházlánccal: az cég ezentúl Magyarországról is vásárol friss zöldséget és gyümölcsöt.

Fazekas a Prodexpo nemzetközi élelmiszeripari vásáron egyezett meg az 5000 üzletet s 15 logisztikai központot üzemeltető Magnit áruházlánc import igazgatójával: a keretszerződés 4 évre szól, ennek alapján a Magnit 10 millió euró értékben vesz friss magyar zöldséget és gyümölcsöt.

Első lépésként 2000 tonna alma Oroszországba szállításáról írtak alá megállapodást. Az első kamion alma elhagyta Magyarországot. Ezt követően hetente 16 kamionnyi zalai és szabolcsi alma szállítmányt fogad az orosz áruházlánc. A minisztérium kezdeményezésére és támogatásával kötött megállapodás több száz termelő piacra jutását segíti – tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.