Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 02. 14:13, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Újra rengett a föld Fukusimában

Újra rengett a föld Fukusimában

A Richter-skála szerinti 6,5-ös erősségű földrengést észleltek Japán több tartományában, így Fukusima területén is. Az erős földmozgások megingatták az épületeket, hét embert kórházba kellett szállítani.

A földrengés helyi idő szerint hajnali négy óra körül következett be – epicentruma Fukusimától nem messze, a Csendes-óceánban volt, és 40 kilométeres mélységből indult. A földmozgás során nagyon erős rengéseket észleltek Fukusima, Ibaraki, Totigi, Ivate és Mijagi prefektúrában, de a jelenség érezhető volt Tokióban is, ahol az épületek mozogni kezdtek. A földrengés miatt heten sérültek meg – őket kórházba szállították. A hatóságok ugyanakkor ezúttal nem adtak ki szökőár-riasztást

Japán eddigi talán legpusztítóbb földrengése március 11-én történt: a Richter-skála szerinti 9-es erősségű mozgás elpusztította Honsú északkeleti felét, és megrongálta a fukusimai atomerőművet – a katasztrófát szökőár is követte, amelyben húszezren haltak meg vagy tűntek el, az okozott kár pedig több százmilliárd dollárra is tehető. Japánban ugyanakkor megszokottnak is tekinthetőek a rengések –a szigetország négy tektonikus lemez határán fekszik, és a éves földmozgások 20 százaléka itt következik be - tudatta a hirado.hu.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: földrengés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.