Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 08. 07:55, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újraindul a marhaexport Törökországba

Újraindul a marhaexport Törökországba

A magyar hatóság információi szerint a törökök törlik az élőállat import felfüggesztését Magyarországról.

A török fél elfogadta a magyar hatóság intézkedési csomagját és a Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Állattenyésztési Minisztérium feloldja a magyarországi élőállat szállítás ideiglenes felfüggesztését, ezért a kvóták kiosztása után folytatódhat a kiszállítás. Az exporttal foglalkozó cégek is megkapják a tájékoztatást a korlátozás megszüntetéséről.

A jövőben a magyar cégek a szállítmányokat meghatározott gyűjtőpontokról indíthatják útnak, ahol magyar és török állatorvos közreműködésével vizsgálják a járművekre felrakodott állatok szállítási körülményeit, fülszámukat és a dokumentumokat - tájékoztat a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A török hatóságok tavaly decemberben függesztették fel ideiglenesen a magyar szarvasmarha exportot technikai kifogásokra hivatkozva. A Vidékfejlesztési Minisztérium azonnal felvette a kapcsolatot a török féllel, Bognár Lajos helyettes államtitkár személyesen utazott Ankarába az ügy tisztázására. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az állatszállítások szigorú ellenőrzését rendelte el, s egy intézkedési csomagot készíttetett, amelyet elküldtek az illetékes török minisztériumnak is.

A tárgyalások eredményeként a vágóállat szállítás mellett az idén megindulhat a tenyésztésre szánt juhok és kecskék exportja is Törökországba.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni