Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 18. 08:05, péntek | Belföld
Forrás: MTI, Csiky Gergely Színház

Junior Prima - átadták a színház- és filmművészet kategória díjait

Junior Prima - átadták a színház- és filmművészet kategória díjait

Tíz fiatal művész - köztük a Csiky Gergely Színház két társulati tagja és egy gyakori vendégművésze - vehette át november 17-én az idei Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában.

A kaposvári Csiky Gergely színház nagy fegyvertényt hajtott végre azzal, hogy a díjazottak közé került két társulati tagjuk, GRISNIK PETRA színésznő és GÖTTINGER PÁL rendező, aki éppen a színház legújabb bemutatóján, A KÉZ című bítzenés színdarabon dolgozik, valamint CZIEGLER BALÁZS díszlettervező, aki olyan előadások díszleteit tervezte a Csikyben, mint a nemrég bemutatott Pán Péter vagy a nagy sikerű Padlás.

Az elismerést a zsűri 54 jelölt közül a fentieken kívül Pazár Krisztina címzetes magántáncosnak (Magyar Állami Operaház), valamint Kovács Lehel (Katona József Színház), Pál András (Magyar Színház), Polgár Csaba (Örkény Színház), Józan László (Vígszínház), Ötvös András (Katona József Színház) és Tóth Orsi színművésznek ítélte oda.

A Junior Prima Díj plakettje mellett 7000 euróval járó díjakat a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Takács Ildikó, a kategória társalapítója, az FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke, Spéder Zoltán, valamint a zsűri tagjai közül Molnár Piroska, Eszenyi Enikő és Bálint András adta át az Uránia Nemzeti Filmszínházban tegnap megrendezett ünnepségen.
Spéder Zoltán felidézte, hogy a Prima Primissima Alapítvány 2003 óta tekinti küldetésének a művészeti és kulturális értékek ápolását, díjazza a terület kimagasló teljesítményeit. Néhány éve döntöttek arról, hogy az érett művészek mellett a feltörekvő nemzedékek tevékenységét is értékelik, támogatják. Mint hozzátette, a kategória társalapítója, az FHB Bank lehetőségeihez mérten a jövőben is megpróbálja ezt a támogatást folytatni.

Takács Ildikó arról beszélt, hogy a színház- és filmművészeti kategória nagyon közel áll a szívéhez. Elmondta, hogy az idei, december 2-i Prima Primissima Gálán csak fiatalok, Junior Prima-díjazottak lépnek majd fel. A "nagy ikonokat" a jövő évi, 10. díjátadóra kérik fel a Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő jubileumi gálaműsorra - tette hozzá.

A Junior Prima díjra érdemes fiatal tehetségeket idén is a magyar színház- és filmművészet elismert képviselői jelölték. A zsűri tagja volt Eszenyi Enikő, Molnár Piroska és Bálint András mellett Csákányi Eszter, Káel Csaba, Orlai Tibor, Szabó István, Lovassy Tamás, Balogh Gabriella és Takács Ildikó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.