Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 06. 14:10, csütörtök | Belföld
Forrás: InfoVáros

Kelemen Balázs WBO győztes beszámolója az árvízi védekezésről

Kelemen Balázs WBO győztes beszámolója az árvízi védekezésről

Kelemen Balázs és edzője, Őri József beszámolója az elmúlt két nap árvízi védekezéséről. A WBO győztes fiatalember és edzője az elmúlt két napot a gátakon töltötték.

Balázs szerkesztőségünk részére küldött híreit és fotóit olvashatják, láthatják:

"Június 4-én önkéntesekből álló csapattal mentünk ki Dunaszentpálra, miután a Facebookról értesültünk, hogy ott nagyon veszés a helyzet. A polgármesteri hivatalnál le kellett adnunk az önkéntesek névsorát, akikből szerencsére rengeteg volt. Így a faluba levő Duna szakasznál voltak elegen, ezért egy részünket kiküldték a sertéstelep melle, ahol hegyekben állt a homok és zsákokba kezdtük tölteni, amiket rakodógépek felpakoltak traktorok pótkocsijára, amik néhány önkéntessel és a zsákokkal kimentek a töltésre gátat építeni, ahol kint voltak a szegedi vízügyesek is.

A töltésen elraktuk a zsákokat, majd visszamentünk a telephez a maradék homokot zsákokba tölteni.

Június 5-én Facebookon a fotók és a kiírások hatására sikerült összeverbuválni kb. 60 ismerőst. Továbbá támogatókat, akiktől kaptunk három hatalmas fazék gulyást és egy pékségtől négy zsák péksüteményt és kenyeret. A kapott élelmet a vöröskeresztes lányok osztották ki, a megállás nélkül dolgozóknak.

Ezen a napon megint Dunaszentpálon regisztráltunk es onnét irányítottak minket Zsejkepusztára, ahol egy rendészeti iskola diákjai rakták több száz önkéntessel a homokot a zsákokba és építettek az úton a gátat, mivel ezen a szakaszon nincs gát ami megállítaná a folyót. A felajánlott ételeket a vöröskereszt kiosztotta a munkásoknak és folyamatosan hordták a kávét és ásványvizet a fáradó dolgozóknak akik órák óta folyamatosan építették a védvonalat. Mi 1órakor jöttünk el, de természetesen folyt még a munka."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során