Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Július 04. 08:21, kedd | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Kernenben ünnepeltek a testvérvárosok

Kernenben ünnepeltek a testvérvárosok

Tavaly Dombóváron, idén pedig a németországi Kernenben ünnepelték meg a két város partneri kapcsolatának negyedszázados jubileumát.

A Baden-Württemberg tartományban lévő, több mint 15.000 fős kisváros közösségi találkozóhelyéül szolgáló Polgárok Házában a vendéglátók és a Magyarországról érkezett delegáció tagjai közül sokan ismerősként, barátként üdvözölték egymást a június 23-i összejövetelen.

Az ünnepségen Stefan Altenberger polgármester a házigazdák nevében köszöntötte a megjelenteket és egy üzemanyag-utalványt nyújtott át Grünwald Pálnénak, a Dombóvár-Kernen Baráti Kör elnökének, aki a kezdetektől napjainkig a partneri kapcsolat „motorjaként” tevékenykedik.

A dombóvári küldöttséget vezető Tigelmann Péter a határok nélküli Európai Unióról, a fejlődésben Magyarországnak sokat segítő német államról és annak sokszínű népéről beszélt. A gazdasági alpolgármester a város képviselőtestületének ajándékával lepte meg a kerneni önkormányzati elöljárót.

Gerd Mannus, a Kernen-Dombóvár Baráti Kör korábbi elnöke felidézte a testvérvárosi kapcsolat elmúlt 25 évének legfontosabb eseményeit, majd a civil szervezet jelenlegi vezetője, Jörg Karnowsky abbéli reményt fejezte ki, hogy a negyedszázada jól prosperáló együttműködés a jövőben is hosszú időn keresztül kitart.

A gálán színpadra lépett a helyi Liederkranz Kórus és látványos tornászműsort adott az egyik kerneni településrész, Rommelshausen „Monastix” elnevezésű sportcsoportja. A műsorban a dombóváriakat elsőként Sávai Dorina táncos képviselte temperamentumos produkciójával. Folytatásként a Dride Show kötélugrói és kerékpárosai szórakoztatták a közönséget, végül pedig a Dombóvári Zenész Egyesület adott hatalmas tapsot arató koncertet Balaskó János karmester vezényletével.

A jubileumi ünnepségen való részvétel mellett a dombóvári delegáció ellátogatott még a helyi ipari park több üzemébe, néhány borászhoz, az új Ifjúsági Ház avatóján is jelen volt, ahol elhangzott az, hogy dombóvári segítséggel készült el az épület energiaszükségletét biztosító napelemes rendszer. A szőlőhegyi nyárköszöntő esti kavalkád és az Elfogadás Napja alkalmából tartott fesztivál ugyancsak remek élményt nyújtott a küldöttség tagjainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!