Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Január 08. 05:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Kezdetben enyhe, majd téliesebb idő várható a héten

Kezdetben enyhe, majd téliesebb idő várható a héten

A következő napokban még marad a szokatlanul enyhe idő, aztán viszont fokozatos lehűlés várható, a hétvégén hó is lehet - derül ki a Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a Dunántúl nyugati felén lehet a legtöbb felhő, ott néhol tartósan megmaradhat a köd is. Másutt némi napsütésre is lehet. A leghidegebb órákban általában 1-6 fok lehet, napközben 6-13 fokig melegszik a levegő (a tartósan borult, ködös részeken lesz a hűvösebb).

Kedden reggel változóan felhős, foltokban ködös lesz az idő. Több-kevesebb szűrt napsütés is lehet, a délutáni óráktól nyugaton eső, zápor is várható. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 0-5 fok között valószínű. A nappali maximumok 7-13 fok között alakulnak.

Szerdán és csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szerdán a Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén több helyen, csütörtökön is jellemzően a Dunántúlon, másutt elszórtan valószínű eső, zápor. Szerdán a leghidegebb órákban 1-6, csütörtökön 0-5 fok lehet. Napközben mindkét nap 5-10 fokig melegszik a levegő.

Pénteken szórványosan várható eső, a Dunántúlon és északon havas eső, a hegyekben hó is lehet. A szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 0-4, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, de északkeleten időnként kisüthet a nap. Elszórtan valószínű eső, havas eső, a hegyekben hó is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 2-6 fok között alakul.

Vasárnap rövid napos időszakok lehetnek. Néhol havas eső, hó is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.