Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Január 21. 14:15, szombat | Helyi

Kiemelkedő az egyházak szerepvállalása Dombóváron a köznevelési, az oktatási és szociális intézmények fenntartásában

Kiemelkedő az egyházak szerepvállalása Dombóváron a köznevelési, az oktatási és szociális intézmények fenntartásában

Az egyházak, felekezetek vezetőivel, valamint, az általuk fenntartott oktatási, köznevelési és szociális intézmények vezetőivel nyitotta meg hivatalosan is a 2023-as esztendőt Pintér Szilárd polgármester városunkban.

Az eseményen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte, Dombóváron az országos arány felett vállalnak szerepet az egyházak az oktatásban és a köznevelésben, a szociális ellátásban. A dombóvári városvezetés törekvései összhangban vannak a kormány azon szándékával, hogy megerősítsük az egyházak szerepét a közoktatásban.

Az Arany Sziget Idősek Otthonának és az Esterházy Miklós Technikumnak a fenntartását és irányítását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vette át, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió fontos szerepet tölt be a szenvedélybetegek nappali ellátásában. Két köznevelési intézményben is felelősséggel tevékenykedik a református és katolikus egyház, emellett a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont és a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola egyházi nevelésében, fenntartásában is kiemelkedő feladatot vállal a Szent Mór Bencés Perjelség és a Magyarországi Evangélikus Egyház.

Pintér Szilárd polgármester külön köszöntötte a már hagyományosnak mondható rendezvényen a Déli Evangélikus Egyházkerület vezetőjét, Kondor Péter püspök urat, s a város legnagyobb általános iskolája új fenntartójának képviselőit. Az elmúlt évek munkájának köszönhetően együttműködő és befogadó közösség mutatkozik meg a mindennapi életben, a feladatok ellátásban – hangsúlyozta. Ez a törekvés látszik az intézményekkel való együttműködésben is.

Kerényi Zsolt alpolgármester köszöntötte a vendégeket, hívta fel a figyelmet arra, hogy nagyon szerencsés volt az időpont választás, hiszen az eseménnyel kapcsolódni tudtak az ökumenikus imahét szellemiségéhez.

Az egyházak részéről Kondor Péter evangélikus püspök, Felföldi László katolikus püspök és Sárai-Szabó Tamás Kelemen perjel is felszólaltak, elismerően szóltak a példaértékű eseményről, reményüket fejezték ki, hogy összefogással szép eredményeket érhetnek el a gyermekek nevelésében, a jövő építésben.

Címkék: egyház, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.