Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. December 23. 18:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Kiemelkedő eredményt elért dombóvári sportolókat köszöntöttek

Kiemelkedő eredményt elért dombóvári sportolókat köszöntöttek

Dombóvár büszke minden sportolóra, aki a város színeiben ért el kiemelkedő teljesítményt az idei évben.

Külön öröm, hogy 33 tehetséges fiatal ért el országos versenyen előkelő helyezést.

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Csaba, a Dombóvári Sportszövetség elnöke és Tárnok Zoltán sportreferens adták át.

A tizenkét díjazott atléta mind országos dobogós hellyel rendelkezik. Szalay Zóra, Zemán Zóra Zoé, Nyers Ramóna és Nyisztor Luca Lia korosztályukban 4 x 800 méter váltó tagjaként nyertek aranyérmet, míg Tamás Zsófi, Horváth Alíz, Mimi Faour Míra, Boros Zsóka Mezei Országos Bajnokságon szintén váltóban a harmadik helyen futottak be. U20-as korosztályban 4 x 1500 méter váltófutásban szintén a harmadik helyen végzett a fiúcsapat a Strijk Barnabás László, Bárány Kristóf, Miklós Benedek és Szita Richárd összeállításban.

Mind a hat úszó szintén állt már 2021-ben dobogón országos versenyen. Kiemelkedik a legjobbak közül Horváth Eszter, aki a 100 méteres női hátúszás korosztályos országos csúcsát (1.11.56) döntötte meg és szerzett rangos helyet, Hosszú Katinka, Egerszegi Krisztina, Késely Ajna neve mellett jegyzik a 10 éves tehetséges úszót. További díjazottak: Virág Emese, Reizinger Anna, Szaka Szabolcs, Vida Bence és László Florina.

A karatékák az idei évben kimagasló teljesítménnyel vettek részt a világbajnokságon és utánpótlás világkupán Szerbiában. A Dombóvári Karatesuli Egyesület tíz versenyzője részesült elismerésben: Ács Zsombor, Szőcs Patrik, Ruzsicska Kristóf, Baranyai Ármin, Gulyás Félix, Szabó Dorottya, Tóth Dominik, Lakatos Lukács, Kovács Adriána Kíra és Gulyás Szonja.

Vass Bertalan asztalitenisz sportágban korosztályában az országos ranglista tizedik helyén zárt eredményei alapján. Kiváló tehetségre talált személyében a Dombóvári Asztalitenisz Club Kh. Egyesület.

Bocz Gergő cselgáncs küzdősportban a Junior Országos Bajnokság ötödik helyén zárta az évet.

Csapatsportban három fiatal kapott oklevelet és ajándékot. Gyánó Lili a futballban jeleskedik, az U17-es korosztály válogatottját erősíti. Reizinger Máté és Óliás Gergő fiatal koruk ellenére már a felnőtt NB II-es kosárlabda csapat meghatározó tagjai.

Pintér Szilárd polgármester kiemelte, fontosnak tartja minden évben mindazon sportolók elismerését, akik egész évben, a körülmények leküzdésével, kitartó munkával, lelkesedéssel dolgoznak céljaik elérése érdekében. Külön elismerést érdemelnek azok a szakemberek is, akik tudásuk és tapasztalatuk átadásával mellettük állnak. Büszkék vagyunk rájuk, s példájuk adjon erőt és kitartást minden sportoló számára.
Végül megjegyezte, hogy a város vezetése megtette az első lépéseket, és a jövőben is nagy erőket fog megmozgatni annak érdekében, hogy méltó körülményeket teremtsen a dombóvári egyesületek számára a sportoláshoz, az egészség megőrzéséhez. A térségi sportcentrum tervezése folyamatban van és több esetben tárgyaltak az idei évben fejlesztésekről, támogatási lehetőségekről, melyek reméljük a közeljövőben realizálódnak.

Címkék: díjátadó, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.