Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Október 18. 13:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Környezetvédelem és iskolaválasztás volt a téma az óvodai workshopokon

Környezetvédelem és iskolaválasztás volt a téma az óvodai workshopokon

A Zöld Liget Óvodában a fenntartható fejlődés témakörében a környezetvédelmet helyezték a foglalkozás középpontjába. A Százszorszép Óvodában a nagycsoportos gyerekek szüleinek rendeztek továbbtanulási-iskolaválasztási fórumot.

A Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban komplex óvodai szolgáltatásfejlesztés-program keretében tartanak a város önkormányzatának tulajdonában lévő és általa működtetett helyi gyermekintézményekben szemléletformáló workshopokat.

A Zöld Liget Óvodában a fenntartható fejlődés témakörében a környezetvédelmet helyezték az október 16-i foglalkozás középpontjába a pedagógusok. A csöppségek és szüleik előbb tájékoztatást kaptak a szelektív hulladékgyűjtés és a különböző anyagok újrahasznosításának jelentőségéről, majd játékos formában az óvónők megmutatták nekik azt, hogy mivel tudnak ők is hozzájárulni bolygónk megóvásához. Vajdics Hajnalka tagintézmény-vezető interaktív előadása során arra hívta fel a figyelmet, hogy elsősorban a víz- és a talajszennyezés, valamint a füst okozza a legnagyobb gondokat. Az emberiség által beteggé tett Föld meggyógyulása érdekében sokat tehetnek azok a „kis doktornénik és doktorbácsik”, akiket a foglalkozás során képeztek ki. A gyerekek megtanulhatták többek között azt, hogy milyen kommunális szemetet melyik gyűjtőbe kell dobni.
A Százszorszép Óvodában október 17-én a nagycsoportos gyerekek szüleinek rendeztek továbbtanulási-iskolaválasztási fórumot. A helybeli alapfokú oktatási intézményeket és az általuk kínált különféle speciális szolgáltatásokat azok egy-egy képviselője mutatta be az érdeklődőknek. A pedagógusok az anyukáknak és az apukáknak az iskolaérettségről is beszéltek. Annak megállapítása érdekében minden nagycsoportos óvodásnál elvégeznek egy beszéd-, matematika- és értelmi képesség-tesztet. Az eredménytől teszik függővé azt, hogy az óvónők a szülőknek a gyerekeikkel kapcsolatban milyen ajánlást tesznek az iskolaválasztás tekintetében. A felelős és tudatos döntés meghozatalához nagyban hozzájárulhatnak az ilyen és ehhez hasonló szemléletformáló workshopok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.