Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 31. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kötelező képzés indul vagyonőrök részére

Kötelező képzés indul vagyonőrök részére

Kötelező képzést ír elő a vagyonőrök részére a Magyar Országgyűlés, melynek célja, hogy a munkatársak megismerkedjenek a megváltozott jogszabályi környezettel, köztük új jogaikkal és kötelességeikkel, ezáltal pedig emelkedjen a szakma színvonala. 2014. január 1-ig minden, személy- és vagyonőr igazolvánnyal rendelkező munkavállaló köteles részt venni a képzésen.

A 2012. évi CXX. törvény és az annak végrehajtásáról gondoskodó 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet kötelező képzést ír elő a vagyonőrök részére. A Magyar Országgyűlés a közrend és a közbiztonság erősítését célzó intézkedéscsomag részeként a magánbiztonsági szektornak és ezen belül személy- és vagyonőri szakmánknak is presztízst kívánnak teremteni. Ekként a munkatársaknak meg kell ismerkedniük a megváltozott jogszabályi környezettel, köztük új jogaikkal és kötelességeikkel.

A jogszabályi változások érintik a vagyonőrök intézkedési jogait és kötelességeit, az állampolgárok érdekeit szolgáló panaszkezelést, a tevékenység és a bérek differenciálását hosszabb távon előmozdító minősítést, és az ezen intézkedéseket bevezető, illetve segítő képzést.

A minősítési rendszer tisztítja a szakmát és jobb munkafeltételeket, magasabb életszínvonalat biztosít a munkatársak számára. A rendszeresen előforduló szakmai hibák meg fognak jelenni a kiegészítő képzés tananyagában és ez által emelkedik a szakma színvonala.

A képzésen való részvételt a jogalkotó minden, személy- és vagyonőr igazolvánnyal rendelkező munkavállaló részére kötelezővé tette, így ők 2014. január 1-ig kötelesek az e törvényben meghatározott képzési és vizsgáztatási követelményeknek eleget tenni.

A vizsgával nem rendelkezők a határidőt követően nem végezhetnek vagyonvédelmi tevékenységet (a tanúsítvány megszerzéséig). A képzés költsége 9.663.- Ft, a vizsga díja pedig 1.932.- Ft.
A vagyonvédelmi szakmai kamara mindazonáltal segítséget nyújt a tagdíjat lelkiismeretesen megfizető tagjai részére és ezért tagdíjának erejéig (6.200.-Ft), több mint 50 %-os kedvezményt biztosít a tanfolyam díjából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.