Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2012. Február 15. 09:19, szerda | PR
Forrás: Dr. Gothár Mária

Le akar szokni a dohányzásról?

Le akar szokni a dohányzásról?

A dohányzás egészségkárosító hatásaival szinte minden ember tisztában van. A népesség kb. 70%-a mégis legalább életében egyszer cigarettára gyújt, kb. 40%-a rendszeresen dohányzik.

A gyermekek egy része már az általános iskolában vagy középiskolás korban dohányozni kezd. Miért? Mert a fiatalok kíváncsiak, és a dohányzás vegetatív idegrendszerre gyakorolt hatásai (élénkítő hatás, koncentrálóképesség fokozódása, stresszhelyzetben nyugtató hatás, gyorsult anyagcsere) a nikotin függőséget kiváltó hatásával együtt hamarosan mindennapos szokássá változtatja a dohányzást. A hosszú távú, egész szervezetet érintő káros következmények – és a dohányzással együtt járó anyagi kiadások – gyakran évek, évtizedek múltán késztetnék az embereket káros szenvedélyükkel való felhagyásra. A dohányzással együtt járó életforma, kialakult szokásokról való lemondás azonban nem könnyű. Erős elhatározást, nagy kitartást kíván. A pozitív hatások azonban hamar jelentkeznek, légző- és keringési rendszerünk, egész testünk meghálálja a cigarettázással való leszámolást. Mérlegeljünk!

A fülakupunktúra hatékony segítséget nyújthat az elvonási tünetek csökkentésében.
A NADA (Nemzetközi Akupunktúrás Méregtelenítő Egyesület) ajánlásával végzett fülakupunktúrás kezelések kifejezetten a szenvedélybetegek leszoktatásának segítésére szolgálnak. Csökkentik a nikotinéhség tüneteit, segítenek a dohányzásról való végleges leszokásban. A dohányzás nem szükséges az ember életéhez!

Fülakupunktúrás addiktológiai magánrendelés
Dombóvár, Ady E. u. 60. Rendelési idő: hétfő-szerda-péntek 15-19 óráig.
Bejelentkezés: 06-30/9850-171
Dr. Gothár Mária orvos-természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 17. 10:50, szerda | PR

Pokorny Lia, Geszti Péter és más sztárok erősítik a 10 millió Fa 1%-os kampányát

Idén lesz négyéves a még mindig kezdeti lendületével robogó 10 millió Fa közösség, amely mint alapítvány, más ilyen szervezetekhez hasonlóan végre maga is gyűjtheti az adók 1 %-át.

2023. Május 12. 13:49, péntek | PR

Allergia vizsgálat

Allergia vizsgálat vérből – a pollen és ételallergia felderítésére