Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2022. Április 28. 15:17, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Légkompresszorok alkalmazása hobbi célokra

Légkompresszorok alkalmazása hobbi célokra

Habár a légkompresszorok kínálata mára abszolút kétpólusúvá vált, jól elkülöníthető, hogy az egyes típusok mely területeken alkalmazhatók hatékonyan.

Ilyen szempontból az ipari és a hobbi célok különülnek el a legélesebben és természetesen nem véletlenül.

Kétarcú kínálat

A kompresszorok piaca az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment át. Ez nagyban köszönhető a különféle gyártói innovációknak és annak, hogy láthatóan sikerült megtalálni a felhasználói igények kulcsát. Korábban számos különböző struktúrával és működési elvvel üzemelő légkompresszor bukkant fel a piacon, mára azonban eljutottunk egy ideális egyensúlyi állapothoz. Ez nem jelent mást, mint hogy a kereskedők polcain csupán két nagyobb termékcsalád található meg, melyek azonban így is képesek lefedni minden jelentősebb felhasználói igényt. A korábbi évek tendenciáihoz mérten ez pedig nem semmi.

A légkompresszor kínálat mára tehát két része osztódott, a dugattyús- és a csavarkompresszorok szegmensére. Az elnevezés lényegében két különböző fajta és eltérő képességű működési elvet takar, melyek külön-külön is megállják helyüket a nekik kijelölt területeken. A dugattyús légkompresszorok értelemszerűen dugattyúk segítségével végzik a levegő sűrítését. A csavarkompresszorok esetén ugyanezért két precízen elhelyezett, ellentétesen forgó csavar felel. A működési elv pedig nagyban befolyásolja a teljesítményt is, ezzel pedig közvetve az ideális alkalmazási területeket is.

A gázsűrítés teljesítménye

Egy légkompresszor működését meghatározó elv tehát szoros kapcsolatban áll azzal, hogy az eszköz milyen teljesítményre képes. A kínálat éles elkülönülése pedig lényegében e két faktor okán ment végbe. Vegyük górcső alá először a dugattyús kompresszorokat. A levegő sűrítését esetükben egy vagy két dugattyú végzi. Ez a fajta működés azonban erős hevülés indukál, így ezek a légkompresszorok szakaszos működésre és így egyszerre kevesebb levegő előállítására képesek. Épp ezért elsősorban a hobbifelhasználók számára jelentenek ideális megoldást.
A csavarkompresszorok a már említett, ellentétesen forgó csavarokkal való működés és gázsűrítést alkalmazza. Ezek az eszközök jóval masszívabb terhelést is elbírnak. Folyamatos, nagy teljesítményű működésre képesek, jelentős mennyiségű sűrített levegőt létrehozva és szállítva. Ezek az attribútumok pedig az ipari felhasználók számára nélkülözhetetlenek. Épp ezért ezek az eszközök ezen a területen alkalmazhatók a leghatékonyabban. Ettől függetlenül persze kár lenne leírni a dugattyúval működő légkompresszorokat.

Gazdaságos megoldás magánhasználatra

A dugattyús légkompresszorok teljesítményükből fakadóan tehát leginkább barkács- és hobbi célokat képesek kiszolgálni. Hiba lenne azonban emiatt úgy tekinteni rájuk, mint megbízhatatlan, gyenge teljesítményű gázsűrítőkre. A helyükön kezelve az alkalmazhatóságukat nagyon is gazdaságos és költséghatékony megoldást jelentenek. Karbantartási és szerviz igényük minimális és kedvező áron megoldható. Erre odafigyelve hosszú évekre megőrizhetjük teljesítményüket.

Legyen szó akár tisztítási munkákról, festésről vagy épp levegővel töltött tárgyak felfújásáról, egy kisebb teljesítményű légkompresszor ideális társ lehet a ház körüli mindennapokban. Így, ha ilyen célokra keresünk eszközt, a kétpólusú kínálat olcsóbbik végén érdemes keresgélnünk. Ha jól mérjük fel igényeinket, költséghatékony megoldással elégíthetjük ki sűrített levegő igényünket.

Címkék: légkompresszor

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 03. 12:38, kedd | PR

Kórházat újít a Jánosik Kft.

Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) felújítását végezheti Miskolcon, csaknem 2 milliárd forintnyi értékben a Jánosik és Társai Kft.

2022. Április 28. 15:08, csütörtök | PR

Betonlehúzó: a sima betonfelületek specialistája

Egy masszív építmény a stabil alappal kezdődik. A stabil alap pedig sok esetben egy kellően tömör, egyenletes és sima betonfelület.

2022. Április 27. 15:19, szerda | PR

K&H: ha pénz áll a házhoz, mit tehetnek a fiatalok?

Tavasszal és nyáron meglódulhatnak a fiatalok bevételei, a húsvéti locsolkodás, a közelgő ballagás és az esetleges nyári munka miatt.

2022. Április 06. 14:55, szerda | PR

Ösztöndíjprogramot indított a Jánosik Kft. és a DVTK

Első ízben, Katona Csenge Zoé, a DVTK Kosárlabda Akadémia fiatalja, az U16-os csapat tagja lett idén az 500.000 Ft értékű DVTK-Jánosik ösztöndíj díjazottja.