Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 11. 17:06, szerda | Belföld
Forrás: mti

Lezárult a kórházi eszközbeszerzés második üteme

Lezárult a kórházi eszközbeszerzés második üteme

Az áprilistól augusztusig tartó szállításokkal többek között korszerű betegágyat és kiegészítőiket, valamint egyéb ápolási és elektormedikai eszközöket kaptak kórházak

- közölte a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szerdán az MTI-vel.

Az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében megvalósult beszerzés során 5330 korszerű betegágy, a hozzájuk tartozó infúziós állványok, matracok, továbbá 995 ápolási eszköz, kórházi bútorzat és 170 ápolási elektromedikai eszköz szállítása történt meg hatvannyolc kórház 78 telephelyére a nyár végéig.

Hozzátették, az ápolási eszközbeszerzések harmadik, utolsó ütemében még további mintegy 8200 elektromos, hidraulikus és kórtermi ágy, valamint éjjeliszekrény beszerzése történik meg jövő év első negyedévében.

Mint írták, a nyolcmilliárd forint összköltségű projekt során összesen 16 500 ápolási eszköz - többek között intenzív ágyak, korszerű betegágyak, felfekvést megelőző matracok, gördíthető infúziós állványok, fecskendős infúziós pumpák, éjjeliszekrények - hozzájárul a megfelelő eszközellátottsághoz és a szakdolgozók munkakörülményeinek javításához 65 ÁEEK által fenntartott intézmény 75 telephelyén és három egyetemi helyszínen.

Az ÁEEK konzorciumvezetésével a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem részvételével megvalósuló programnak köszönhetően hatvan helyszínen csaknem 5500-an képzésben is részesültek az újonnan beszerzett eszközök eredményes alkalmazása, a biztonságos és szakszerű betegmozgatás elsajátítása, valamint a munkahelyi kiégés megelőzése érdekében.

Címkék: eszköz, kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk