Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Július 23. 17:03, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Már több mint 1,5 milliárd dózis vakcinát adtak be Kínában

Már több mint 1,5 milliárd dózis vakcinát adtak be Kínában

Már több mint 1,5 milliárd dózis koronavírus elleni vakcinát adtak be Kínában a lakosság körében - közölte a kínai egészségügyi hatóság pénteken.

A Nemzeti Egészségügyi Hatóság adatai szerint az oltási kampány jelentősen felgyorsult: míg áprilisban húsz napba telt 100 millió adag védőoltás kiosztása, mostanra ugyanezt mintegy kilenc nap alatt elvégzik.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség beszámolója szerint július 8-áig összesen 22-féle kínai fejlesztésű oltóanyag lépett a klinikai tesztelés szakaszába a koronavírus okozta Covid-19 betegség ellen. Kínában jelenleg négy vakcina rendelkezik feltételes piaci engedéllyel, és további három kapott engedélyt sürgősségi felhasználásra.

A kínai oltási kampány a 18 és 59 év közötti korosztály beoltásával kezdődött, majd fokozatosan terjesztették ki az idősebbekre. Július közepétől az ország több tartománya és régiója jelentette be, hogy tervbe vették a 12 és 17 év közötti korosztály beoltását is.

Kínai szakértők és tisztségviselők korábban úgy nyilatkoztak, hogy az 1,41 milliárdos népességű ország lakosságának 80 százalékát kell beoltani a koronavírussal szembeni nyájimmunitás eléréséhez.

A kínai szárazföldön jelenleg a dél-kínai Jünnan tartomány Mianmarral határos részén, valamint a közép-kínai Nanking városában vannak érvényben fokozott intézkedések a közelmúltban felbukkant, új Covid-19-esetek miatt. Nankingban, Csiangszu tartomány székhelyén megkezdték a 9,3 milliós lakosság tömeges tesztelését, miután a város nemzetközi repülőterének dolgozói körében több fertőzöttet azonosítottak. A repülőtérre közlekedő metrót ideiglenesen leállították, és egyes lakónegyedeket vesztegzár alá helyeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.