Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 08. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Már több mint 80 gyáregység csatlakozott a Modern gyárak éjszakájához

Már több mint 80 gyáregység csatlakozott a Modern gyárak éjszakájához

Már több mint 80 gyáregység csatlakozott a Modern gyárak éjszakája programhoz, amely lehetőséget ad a cégeknek a jó gyakorlatok egymás közötti megosztására - jelentették be a szervezők kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Bókay Márton, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) helyettes államtitkára méltatta az IFKA gazdaságfejlesztésben betöltött szerepét, azt, hogy európai uniós és hazai forrású programokat is lebonyolít.

A helyettes államtitkár azt mondta, ezek sorozatába tartozik a Modern gyárak éjszakája is, amely iparpolitikai, gazdaság- és vállalkozásfejlesztési szempontból is fontos, ugyanis a vállalkozások fejlődéséhez nagy mértékben hozzájárul a legjobb gyakorlatok megosztása.

Bókay Márton reményét fejezte ki, hogy egyre több üzem fog bejelentkezni, hogy fogadhassa az érdeklődőket mind a vállalati szférából, mind a lakosság köréből.

Szabados Richárd, IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette, hogy a cégek Budapesten és vidéken is csatlakozhatnak a Modern gyárak éjszakája programhoz. A nyilvános rendezvény november 10-én, pénteken délután 4 órakor indul, így az összes helyszínen egy időben kezdődhet a gyáregységek látogatása. Míg tavaly mintegy 70 cég csatlakozott, számuk az idén már meghaladta a 80-at, és a jelentkezés még nem zárult le.

Kiemelte, hogy a program jól illeszkedik az IFKA stratégiájába, mert gazdaságfejlesztési ügynökségként az a küldetése, hogy minden eszközzel támogassa a Magyarországon működő vállalkozásokat.

A www.moderngyarakejszakaja.hu/ oldalon érhetőek el az eseményhez csatlakozó gyáregységek, amelyek a nehézipartól a könnyű- és a feldolgozóiparon át az egészségügyi iparig mindenféle ágat képviselnek. Az érdeklődők ugyanezen a honlapon regisztrálhatnak az eseményre, amelyre tavaly csaknem 13 ezren látogattak el személyesen vagy online.

A Modern gyárak éjszakájára látogatóként különösen az egyetemistákat, főiskolásokat és a szakképesítésben részt vevőket várják, akik már azon gondolkodnak, hol dolgozhatnának a jövőben. Az esemény azonban mindenki, így családok és más vállalkozások képviselői számára is nyitott - mondta el Szabados Richárd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.