Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 29. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Markovits Edit különdíjat kapott a GEOMATECH projektzáró rendezvényén

Markovits Edit különdíjat kapott a GEOMATECH projektzáró rendezvényén

2015. szeptember 22-én tartották a Budapesti Metropolitan Főiskolán a GEOMATECH projektzáró rendezvényét.

Markovits Edit a legtöbb diákot indító tanár különdíját kapta Budapesten a GEOMATECH projektzáró rendezvényén

2015. szeptember 22-én tartották a Budapesti Metropolitan Főiskolán a GEOMATECH projektzáró rendezvényét. A GEOMATECH projekt szerves részét képezte egy játékos matematikai és természettudományos vetélkedő, amely nem szokásos tanulmányi verseny, így a szervezők nemcsak kiváló matematikus és fizikus palántákat vártak, hanem kreatív közösségeket is.

A verseny során a gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy a feladatokat csapatban oldják meg, ezáltal nemcsak a tantárgyi, de a kommunikációs készségeiket, együttműködési kompetenciáikat is fejleszthetik, és ez alapvetően javíthatja szociális készségeiket is. Mindezt a GEOMATECH versenyek egyedi, játékos és kreatív módján tették, ahol a feladatok nem korlátozódtak a puszta megoldásra: a diákok számítógép- és eszközhasználatban, a csapatmunkában, vagy akár a kísérletek útján is láttatták, magyarázták, prezentálták a saját maguk elkészítette feladatokat, illetve az így elért eredményeiket.

Két csapat és a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Markovits Edit vehettek át elismerést a záró rendezvényen Stettner Eleonórától, aki trénerképzőként, tananyagfejlesztőként és a versenyek szakmai irányítójaként volt a program részese. Markovits Edit a két év alatt 8 csapat munkáját segítette a fordulók során az 5-6. és a 7-8.-os kategóriákban, így a legtöbb diákot indító tanár különdíját kapta. Iskolánk csapatai rendszeresen az első 3 hely egyikén végeztek. A csapatok 3-4 taggal dolgoztak, így szükség volt a nagyfokú együttműködésre, kooperációra. Összesítésben legeredményesebb csapataink 5-6. évfolyamon az Alfacsapat, melynek tagjai Jágri István, Kübler Ákos és Müller Csongor, 7-8. évfolyamon az Alfák, melynek tagjai Slavati Zsanett és Tóth Dániel. Mindkét csapat az előkelő 4. helyen a végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.