Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. Július 29. 10:31, csütörtök | Helyi
Forrás: TEOL.HU

Megyei tehetségeket is segít a MOL alapítványa

Megyei tehetségeket is segít a MOL alapítványa

Zemán Zóra Zoé, Tóth Lili Anna és Kizakisz Nikolaosz is a listán.

A 15 éves Zemán Zóra Zoé ötéves kora óta, kezdetben heti háromszor, majd négyszer, jelenleg pedig nyolcszor úszóedzéseken vesz részt. Három éve kezdett el a Magyar Öttusa Szövetség felhívására két-, majd három-, illetve négytusázni. Az öttusa valamennyi sportágát edzi. Az úszás mellett heti kétszer vívóedzésen, háromszor atlétikai edzésen és kétszer lovaglóedzésen vesz részt.

Évek óta rendszeresen részt vesz a Magyar Úszó Szövetség országos bajnokságain, a Magyar Öttusa Szövetség országos bajnokságain, Magyar Kupáin. Ezidáig már két alkalommal válogatottként részt vett a korosztályos öttusa-világbajnokságon, és az idei évben is az U17-es korosztály válogatott tagjaként az egyiptomi Alexandriába készül. A MÖSZ Heraklész – Bajnok Programjának tagja 2021-ben.

A pályázati időszakra vonatkozó tervei között szerepel az öttusa és az atlétikai korosztályos országos bajnokságokon, magyar kupákon való részvétel, és dobogós helyezések elérése. Ezenkívül a nyári világbajnokságon is minél jobb eredményt szeretne elérni, a célja itt is a dobogó. A támogatásból sportfelszereléseket szeretne vásárolni.

A 14 éves Kiza­kisz Georgiosz Nikolaosz ötéves kora óta asztaliteniszezik. A Szekszárdi Baka István Általános Iskola 7. osztályos tanulója tizennyolcszoros korosztályos magyar válogatott (serdülő Héraklész-kerettag). Ötszörös korosztályos „újonc magyar bajnok”. A serdülő magyar ranglista második helyezettje. Az ifjúsági magyar ranglista 12. helyezettje. A 2019-es budapesti asztalitenisz-világbajnokságra készített videóklip főszereplője.

Tervei a pályázati időszakban: a napi szintű edzések mellett szeretne részt venni a magyar serdülő és ifjúsági országos versenyeken, nyári felkészítő edzőtáborokon; az őszi serdülő-ifjúsági ranglistaversenyeken. A támogatásból Amicus Expert Adogatógépet szeretne vásárolni.

A 16–23 év közöttiek Klasszis kategóriájában beérkezett 46 pályázó közül a kuratórium 10 sportolót tudott támogatni az atlétika-, cselgáncs-, kajak-, öttusa-, falmászás-, szertorna-, triatlon- és vívás sportágakban, összesen 5 millió forinttal. Köztük van az olimpián is induló, dombóvári illetőségű Tóth Lili Anna akadályfutó, a Bp. Honvéd sportolója.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 11:11, kedd | Helyi

Minden óvodás kapott csomagot a Mikulástól

A tavalyi évhez hasonlóan Dombóvár Város Önkormányzata 600 ajándékcsomaggal készült és juttatta el a városban található öt óvodába.

2021. December 06. 14:33, hétfő | Helyi

REMÉNY - Advent második vasárnapja

Advent második vasárnapjához kötődve az egész hétvégén színes programok várták a kedves lakosságot és az érdeklődőket.

2021. December 04. 14:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánról hallhattak az otthon lakói

A Kiss Ferenc Református Idős Otthon vendége volt Bodó Imre, a Fekete István Kulturális Egyesület elnöke, helytörténész, aki Fekete István író életéről és munkásságáról tartott előadást a lakóknak.

2021. December 03. 13:40, péntek | Helyi

25 éves a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület

Tisztelt Olvasó! Egy rövid ismertetőt szeretnénk közreadni egyesületünk történetéről. A részletes megemlékezést a 2021. évi évkönyvünkben adjuk majd közre.