Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 31. 14:11, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Mesterházy: Magyarország mai állapotát méri fel az MSZP a falujárással

Mesterházy: Magyarország mai állapotát méri fel az MSZP a falujárással

A most indult falujárással Magyarország mai állapotát kívánja felmérni a MSZP, amelynek tagjai arról is beszélnek a meglátogatott településeken, hogy a párt milyen Magyarországot képzel el holnap - közölte a párt elnöke csütörtökön a Zala megyei Surdon.

Mesterházy Attila a Zala megyében indított országos falujáró program első helyszínén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a Magyarország ma elnevezésű kampány részei az utcán megjelent plakátok, de személyesen és interneten is gyűjtik a véleményeket, észrevételeket az ország jelenlegi helyzetéről.
A választópolgároktól, szakszervezetektől, önkormányzatoktól, civil szervezetektől érkező jelzések alapján március 9-én összegzik először tapasztalataikat egy országértékelő rendezvény keretében.
Kijelentette: "Magyarországnak új kormányra van szüksége, mert ez a kormány nem képviseli igazából a nemzeti érdekeket, számos területen kudarcot kudarcra halmoz". Miközben a miniszterelnök "mindenhol sikert lát, a minisztere pedig tündérmeséket, mi eközben azt látjuk, hogy növekszik a szegénység, egyre nehezebben élnek az emberek".
Ma körülbelül négymillió ember él a létminimum környékén, másfélmillió ember mélyszegénységben, négyszáz-ötszázezer gyerek éhezik naponta, és minden negyedik forintunkat rezsitörlesztésre fordítjuk. Szinte azonnal ki lehetne kapcsolni háromszázezer családnál a közműszolgáltatásokat, mert nem tudják törleszteni az adósságukat - sorolta az MSZP elnöke.
Mesterházy Attila úgy fogalmazott: Magyarországon gazdasági, szociális, demokratikus és politikai válság is van. Az ország gazdasága recesszióban van, "a legoptimistább becslések szerint 2013-ban nulla százalékos GDP-növekedés várható, nincsenek befektetések, történelmi mélyponton van a befektetési ráta Magyarországon, a külföldi befektetők menekülnek az országból, a hazai befektetők pedig egyszerűen kivárnak".
Lefagyott a magyar gazdaság, ezért 180 fokos fordulatra van szükség, s ezt csak úgy lehet elérni, ha "újraépítjük a Magyarország és a magyar kormány iránti bizalmat, ha kiszámíthatóságot, jogbiztonságot tudunk garantálni a magyar gazdasági szereplőknek" - mondta.
Az MSZP elnöke kijelentette: "nem jó politikai stílus, amikor egy kormány diktátumokkal kormányoz, amikor csak kijelentő módban tud beszélni, és kétségek még csak fel sem merülnek a döntéseik helyességét illetően". Magyarországon a kormány "semmilyen párbeszédre nem hajlandó, nem kíváncsi a mások véleményére, sőt ha valaki más véleményt mond, akkor azt ellenségnek tekinti, ezen a kultúrán szeretnénk változtatni" - fogalmazott.
Mesterházy Attila kifejtette: szeretnék elérni, hogy az MSZP jóval a választások előtt meg tudja mondani a választópolgároknak, hogy mire számíthatnak, ha újra őket támogatják. "Azt a hibát még egyszer nem követjük el mint 2006-ban, hogy más volt a választási program, és aztán más lett a kormányprogram, tanultunk a hibáinkból" - tette hozzá.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.