Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 10. 23:47, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Milliárdos sikkasztással gyanúsítanak egy ügyvédet Pécsen

Milliárdos sikkasztással gyanúsítanak egy ügyvédet Pécsen

Több mint egymilliárd forint elsikkasztásával gyanúsítanak egy ügyvédet, akinek az előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a Pécsi Városi Bíróság - közölte a bíróság elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Hajdu István elmondta azt is, hogy a férfi előzetes letartóztatására azután történhet meg, hogy az ellene folyó büntetőeljárás ideje alatt a gyanú szerint újabb bűncselekményt követett el, utóbbival 20 millió forint kárt okozott.

A PécsMa internetes hírportál csütörtökön arról számolt be, hogy E. Leventét a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán egy pécsi vendéglátóhelyen pénz átvételekor kommandós akcióban fogta el, majd jogosulatlan pénzügyi tevékenység megalapozott gyanúja miatt őrizetbe is vette.

Az NNI megerősítette a hírportál értesülését, az üggyel kapcsolatban több információt azonban a nyomozás sikere érdekében nem kívánt nyilvánosságra hozni.

A portál szerint a 44 éves ügyvéd korábban több százmillió forinttal, egyebek mellett a Pécs melletti kisváros, Kozármisleny által nála letétbe helyezett 100 milliójával sem tudott elszámolni. A pénzeket 2009 tavaszától olyan befektetésekre kérhette el, amelyek végül nem teljesültek.

Az ügyvéd tavaly decemberben önmaga ellen tett feljelentést, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig gyanúsítottként hallgatta ki különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt. A férfi a mostani őrizetbe vételéig szabadlábon volt.

MTI

Címkék: ügyvéd, pécs, sikkasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.