Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 16. 07:11, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Mostantól diktálhatjuk az e-maileket

Mostantól diktálhatjuk az e-maileket

Magyarországon is le lehet tölteni a Nuance Dragon Dictation és a Dragon Search, magánembereknek ingyenes hangfelismerő szolgáltatásokat csütörtöktől.

Így a magyar nyelvű felhasználók is diktálhatnak mostantól e-maileket, szöveges üzeneteket, akár ötször gyorsabban, mint ha gépelve vinnék azt be telefonjukba vagy táblagépükbe.

Reszler Ákos, a Nuance-Recognita Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a több mint 25 országban és nyelven elérhető ingyenes alkalmazásokat az amerikai Nuance Communications Inc. iPhone-ra, iPod Touchra és iPadre fejlesztette ki. A magyarországi megjelenés a sikeres oroszországi és lengyelországi megjelenést követi, ahol az alkalmazások az első, illetve harmadik helyet érték el az App Store ingyenes alkalmazásai között.

Reszler Ákos úgy vélte, hamarosan hangalapú lesz a legnépszerűbb mobil kommunikációs felület. Ezek az alkalmazások Kelet-Európában is gyorsan terjednek: segítségükkel bárki gyorsan és egyszerűen írhat közösségi hálózatokra, vagy indíthat mobilnetes kereséseket is. A Dragon Search alkalmazással a felhasználónak csak be kell mondania a keresett kifejezést, s a gép megmutatja az információkat és a válaszokat a mobilneten keresztül. Az alkalmazás másodpercek alatt, egyszerre több forrásból képes gyorsabb és pontosabb eredményeket megjeleníteni.

Az amerikai cég világszerte több mint 6000 alkalmazottat foglalkoztat, ebből mintegy ezret Európában, közülük 120-at Budapesten. Reszler Ákos elmondta, tavaly ötven embert vett fel a budapesti kutató-fejlesztő központ, míg az idén újabb 30 alkalmazottat.

A Nuance beszédfeldolgozási megoldásai több mint 60 nyelvet és dialektust támogatnak, képfeldolgozási megoldásai pedig több mint 100 nyelvet. A cég 2010-es bevétele megközelítette az 1,2 milliárd dollárt, míg az idei értékesítések várhatóan elérik az 1,35 milliárd dollárt. Az üzleti modell szerint a Nuance bevétele alapvetően a nagyvállalati alkalmazásokból, illetve abból származik, hogy a mobilcégek megveszik a technológiát azért, hogy beépíthessék készülékeikbe, s ne maradjanak le a versenyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.