Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 12. 12:39, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Munkahelyvédelmi terv - Jobbik: üdvözlendő a szociális adócsökkentés

Munkahelyvédelmi terv - Jobbik: üdvözlendő a szociális adócsökkentés

A Jobbik üdvözlendőnek tartja, hogy a kormány szakított korábbi gazdaságfilozófiájával és egy szociális adócsökkentést tartalmazó törvényjavaslatot nyújtott be munkahelyvédelmi akcióterve megvalósítása érdekében.

Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kabinet könnyíthet az emberek életén azzal, hogy felhagyott korábbi álláspontjával, miszerint a szociális szempontokat nem szabad érvényesíteni az adórendszerben. Kritikaként fogalmazta meg ugyanakkor, hogy a tervezett adóváltoztatások három állami intézménytől, az államkincstártól, a jegybanktól és az úgynevezett országvédelmi alaptól venne el, egyenként 100-100 milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy a kormány 2013-ban még nehezebb helyzetbe kerül majd a költségvetés tervezésekor - mutatott rá a politikus, kiemelve: a Jobbik azt javasolja a kabinetnek, próbáljon meg stabilabb alapot keresni adóintézkedéseihez. Az ellenzéki képviselő emellett alapvetően jónak minősítette a kormány kedden benyújtott előterjesztését, bár megjegyezte: a Jobbik tovább menne és elsősorban az ipar, a mezőgazdaság, a kutatás-fejlesztés és a turisztika területére koncentrálná a forrásokat, mivel úgy gondolják, ezen területek fejlesztésével lehet legyőzni a válságot. Volner János kiemelte, korábban a Jobbik nevében maga is a kormány által most javasolthoz hasonló, vállalkozásbarát pénzforgalmi szemléletű áfa-szabályzásról szóló indítványt nyújtott be, ám azt akkor a parlamenti többség nem fogadta el, holott azzal megelőzhető lehetett volna az európai bíróság elmarasztalása. A Jobbik frakcióvezető-helyettese fontosnak nevezte továbbá, hogy a kisvállalkozások számára hatmillió forintra emelkedik az alanyi adómentesség határa. Hozzátette azonban, az unió rendelkezései alapján akár tízmillió forintig lehetett volna növelni ezt az összeget, amire azért is lehetőség lenne, mert az alanyi adómentesség nem csökkenti az állam bevételeit. A kormány kedden nyújtotta be a munkahelyvédelmi terv megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot. A parlament honlapján olvasható törvényjavaslat célja az általános indoklás szerint a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése az élő munkára rakódó terhek mérséklésével. Ennek megfelelően átalakulna az adó- és járulékrendszer, vagyis meghatározott célcsoportok foglalkoztatása esetén csökkenne a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás mértéke. A kabinet indítványa emellett a kisvállalkozások adózási kötelezettségeinek könnyítésére vonatkozó előírásokat is tartalmaz: megemeli az alanyi adómentesség választására jogosító értékhatárt, illetve bevezeti a pénzforgalmi szemléletű adózás választásának lehetőségét.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk