Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Március 29. 09:35, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nyolc család kapott füstérzékelőt

Nyolc család kapott füstérzékelőt

Nyolc rászoruló család részére adott át füstérzékelőt a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Katolikus Karitász és a Vöröskereszt közreműködésével a „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampány keretében.

A füstérzékelőkből két-két dombóvári, döbröközi és kurdi, valamint egy-egy gunarasi és kaposszekcsői családnak jutott ezúttal.

A program egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a lakástüzek és az abból eredő sérülések megelőzésére, a biztonságos fűtésre, a tűzvédelmi szabályok betartására, és arra ösztönözze a lakosságot, hogy minél többen helyezzenek el otthonukban füstérzékelőt.

A lakástüzek nagy része legtöbbször figyelmetlenségből és valamilyen nyílt lánggal összefüggő tevékenység következtében keletkezik. Ilyen a fűtés és a sütés-főzés, ugyanakkor még mindig gyakoriak az elektromos eredetű tüzek is. Egy lakástűz esetén csak percek állnak a lakók rendelkezésére, hogy biztonsággal elhagyják otthonukat. A tűz kezdeti szakaszában általában először füst képződik, ezt észlelve a füstérzékelők átlagosan egy percen belül jeleznek, így adva nagyobb esélyt a menekülésre, esetleg a tűz kezdeti szakaszának eloltására.

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampányt még 2018 szeptemberében indította a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. azzal a céllal, hogy a tűzesetek és a sérülések megelőzése, visszaszorítása érdekében a hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.