Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 04. 07:13, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Olaj ömlött a Yellowstone folyóba

Olaj ömlött a Yellowstone folyóba

Mintegy ezerhordónyi olaj ömlött az amerikai Yellowstone folyóba az ExxonMobil olajipari cég eltört olajvezetékéből, nem messze a híres Yellowstone Nemzeti Parktól. A sérült olajcsövet már elzárták, de az olajfolt úszik tovább a folyó

 

Az egyesült államokbeli Montana államban eltört az ExxonMobil amerikai olajipari cég egyik olajvezetéke, így több száz hordónyi olaj ömlött a Yellowstone folyóba - írja az origo a helyi illetékesek hivatalos közlésére hivatkozó BBC brit közszolgálati médium nyomán.

A cég közölte, hogy a csövet elzárták, és elszigetelték azt a szakaszát, ahol kilyukadt. A közelben élőket először kitelepítették, de már visszaköltözhettek otthonaikba.

A baleset az Egyesült Államok egyik fő turisztikai látványosságától, a Yellowstone Nemzeti Parktól nem messze történt.

A Yellowstone folyóhoz takarítócsapatot küldtek, hogy eltávolítsák az olajat. Az ExxonMobil szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta, hogy körülbelül 800-1000 hordónyi olaj ömlött a folyóba. 'A fő hangsúlyt a lakosság és az alkalmazottaink biztonságára és egészségére fektettük' - tette hozzá.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az olajfolt milyen messzire úszik majd a folyón. A helyi katasztrófavédelmi igazgató azt mondta, hogy 'csak várni tudunk, amíg az Exxon kitalálja, hogyan zárja körbe ezt a szörnyet'.

Orientpress Hírügynökség

Címkék: olaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.