Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2019. November 12. 16:24, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Őrizetbe vettek három feltételezett iszlamista terroristát Németországban

Őrizetbe vettek három feltételezett iszlamista terroristát Németországban

Őrizetbe vettek kedden a németországi Offenbachban három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezet híveiként terrorcselekményre készültek.

A Hessischer Rundfunk tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint egy 24 éves macedón származású német állampolgárt, és egy 21 éves, valamint egy 22 éves török állampolgárt vettek őrizetbe.

A hatóságok gyanúja szerint szélsőséges iszlamista meggyőződésükből indíttatva robbantásos merényletet és lőfegyveres támadást akartak végrehajtani a Rajna-Majna-vidéken, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember életét kioltsák.

Őrizetbe vételük során lefoglaltak egy sor bizonyítékot, köztük pokolgép előállítására alkalmas anyagokat és szerkezeteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni