Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Július 20. 09:54, csütörtök | Helyi

Öt Tolna vármegyei csapat indult a miskolci tűzoltóversenyen

Öt Tolna vármegyei csapat indult a miskolci tűzoltóversenyen

Július 15-16-án rendezték meg a XI. Országos Ifjúsági és a X. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyt a Miskolci Egyetemi Sportközpont atlétika pályáján.

A rekkenő hőségben nagy erőkkel vettek részt Tolna vármegye ifjúsági és önkéntes tűzoltói. Összesen öt Tolna vármegyei csapat sorakozott fel a pályán, ezzel a legnagyobb létszámban résztvevő vármegyék táborát alkották. Ifjúsági kategóriában a Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a bátaszéki Cikádor Főnix Egyesület egy-egy leánycsapattal, a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy fiúcsapattal, míg a felnőtt kategóriában a Cikádor Főnix Egyesület és a Bölcskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói sorakoztak fel a rajtvonalhoz.

A magas hőmérsékleti rekord ellenére sem csökkent az indulók koncentrációja. Fegyelmezetten, minden erejüket összeszedve hajtották végre az egyes részfeladatokat. Valamennyi részmozzanatból visszaköszönt a befektetett energia, és az egymás irányába tanúsított türelem. Ezen a versenyen is megmutatkozott az elköteleződés nem csak a tűzoltó hivatás, hanem egy közösséghez való tartozás kapcsán is. Az akadálypályákon és a váltóversenyeken is összehangoltan teljesítettek a csapattagok.

Eredmények:
Ifjúsági Fiú kategóriában második helyezést ért el a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fiúcsapata. A lányok ligájában a bátaszéki Cikádor Főnix Egyesület a negyedik, míg a Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület a hatodik helyen ért célba.

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Férfi kategóriában hatodik helyezést ért el a Bölcskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület, míg Cikádor Főnix Egyesület csapata a nyolcadik helyen végzett.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi munkatársa ezúton fejezi ki gratulációját valamennyi indulónak, a felkészítőiknek, továbbá valamennyi résztvevőnek, aki a verseny szervezését és lebonyolítását bármilyen módon támogatta.

Kurdi ÖTE (fiúk)

Cikádor Főnix Egyesület (lányok)

Gyönki ÖTE (lányok)

Bölcskei ÖTE (férfi)

Fotó: Cikádor Főnix Egyesület, Bölcskei és Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.