Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 21. 08:42, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény

Rangos országos ünnepség zajlott Kossuth Lajos születésének 210. évfordulóján Monokon

Rangos országos ünnepség zajlott Kossuth Lajos születésének 210. évfordulóján Monokon

A meghívottak között volt a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület s Helytörténeti Gyűjteményének képviseletében Dr. Szőke Sándorné, Németh Gabriella, Németh István és Dr. Fata Mária.

A hivatalos program részeként a Horvay János alkotta s immár több mint fél évszázada Dombóváron őrzött Kossuth-szoborcsoportról készült nagy méretű tablós kiállítást és Tilinger Sándor fotográfus színes képeit ajánlotta a több száz főnyi közönség figyelmébe Dr. Szőke Sándorné helytörténész.
A nyugalmazott középiskolai tanár és dél-dunántúli társai a monoki Kossuth Szülőháznál elhelyezték városuk önkormányzatának tisztelgő koszorúját is.
A rangos ünnepség szervezői és a házigazdák nagy szeretettel fogadták a dombóvári örökségvédőket és elismeréssel adóztak az 1984 óta folyó közösségi értékmentő munka előtt.

Az alkalom arra is lehetőséget adott, hogy a Kossuth-leszármazottakkal, valamint Gavlik István, a Kossuth Szövetség örökös tiszteletbeli tagjával és más, a hazai és a nemzetközi kulturális életben jeleskedőkkel közvetlen megbeszéléseket is folytassanak a Tolna megyei hagyományőrzők.

szöveg: Dr. Szőke Sándorné
fotók: Németh Gabriella

Tilinger Sándor, mint a kiállított képek készítője, magánemberként szintén részt vett a kiállításon. Fotói ide kattintva tekinthetők meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!