Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2022. Március 23. 08:04, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotók: police.hu

Sorra gyújtotta fel a kocsikat a fővárosban, de más miatt bukott le

Sorra gyújtotta fel a kocsikat a fővárosban, de más miatt bukott le

A gyanú szerint autókat, lakókocsikat és kismotorokat gyújtott fel Budapesten az elmúlt időszakban az a férfi, akit autófeltörés közben értek tetten a rendőrök a főváros XIV. kerületében

- közölte a Budapesti-Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

A 48 éves gyújtogatót, aki beismerte a bűncselekményeket, ötrendbeli rongálással és lopás kísérletével gyanúsítják; a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását - tartalmazza a közlemény.

A járőrök március 16-án, a zuglói Várna utcában érték tetten a gyanúsítottat, aki betörte egy parkoló autó hátsó ablakát és értékek után kezdett kutatni az utastérben - írták.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi gyanúsítható azzal is, hogy
aznap hajnalban a Francia úton tüzet okozott egy lakókocsiban, amelynek résnyire nyitott ablakán égő papírdarabot dobott be; ezzel pedig hárommillió forintos kár okozott.

Az is kiderült, hogy február 9-én éjjel, szintén a XIV. kerületben, az Ajtósi Dürer soron három parkoló kismotort és egy lakókocsit gyújtott fel szándékosan, a tűz pedig egy autóra is áterjedt. Ekkor csaknem kétmillió forintos kár keletkezett.

A február 4-én éjszaka, ugyancsak Zuglóban történt tűzeset is a számlájára írható. Akkor, a gyanú szerint a Francia úton egy autót gyújtott fel, majd egy Kerepesi úti gyógyszertárban is megpróbált tüzet okozni - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 18:04, szombat | Belföld

TIM: minőségi vasúti hálózattal kell összekapcsolni Közép-Európát

A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei,

2022. Június 25. 16:01, szombat | Belföld

Elkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.

2022. Június 25. 15:01, szombat | Belföld

Az autósok 12,5 százaléka halogatja a lejárt műszaki meghosszabbítását

A Carnotie autókezelő platform adatai szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt lejáró gépjármű forgalmi engedélyek meghoszabbítását az autótulajdonosok 12,5 százaléka halogatja.

2022. Június 25. 12:02, szombat | Belföld

Húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék - helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét - pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet,