Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 17. 08:22, hétfő | Helyi

Sorra szegte a szabályokat egy 45 éves dombóvári sofőr Kaposváron

Sorra szegte a szabályokat egy 45 éves dombóvári sofőr Kaposváron

Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett június 10-én délután Kaposvár belvárosában. A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé.

A sofőr a Füredi úton teletankolta Opeljét, majd fizetés nélkül elhajtott a benzinkútról.

Pár perccel később már a Fő utcán vágott bele egy szabálytalan kikerülésbe, de nem fért el az előzni kívánt és a szembejövő autók között. Az előzött kocsit ráadásul egy parkoló járműnek is nekilökte, így egyetlen manőverrel négy autót tört össze.

A személyi sérülést is okozó baleset után rögtön továbbhajtott, majd az Opel menet közben kinyíló hátsó ajtaja egy ötödik kocsi lámpájának csapódott. A férfit három utcával odébb végül a Katonai Rendészet kaposvári egységének sikerült megállítania.

A helyszíni intézkedés során további rendellenességek sora tárult fel az egyenruhások előtt. A kocsin az eredetileg kiállított hatósági jelzés helyett egy ideiglenes rendszám volt.

A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé. Zavart viselkedését nagy mennyiségű nyugtató elfogyasztásával próbálta alátámasztani, de a vele szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt több reagensre is pozitív értéket jelzett.

A rendőrök több büntető- és szabálysértési eljárást is indítottak ellene, de a további intézkedések az ámokfutóval szemben csak a kórházi ellátását követően kezdődhetnek meg.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 17:22, kedd | Helyi

Folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál

A tervek szerint 2024. nyarán a HUN-REN BTK Régészeti Intézetének a szervezésében folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál.

2024. Június 24. 08:42, hétfő | Helyi

XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupa

Amatőr, megyei és NB-s kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők a XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupán a Szuhay Sportcentrumban.

2024. Június 21. 08:41, péntek | Helyi

Három DOVASE versenyző állhatott dobogóra Szekszárdon

Szekszárdon rendezték meg a Centrum Régió 2. fordulóját az U14-es és U16-os korosztálynak.

2024. Június 20. 16:04, csütörtök | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Június hónap műtárgya egy Fekete István íróról készült fénykép.