Városlista
2022. május 23, hétfő - Dezső

Hírek

2021. Március 08. 16:23, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szabadtéri tüzekhez vonultak Tolna megye tűzoltói a hétvégén

Szabadtéri tüzekhez vonultak Tolna megye tűzoltói a hétvégén

Nyolc tűzesethez riasztották Tolna megye tűzoltóit az elmúlt hétvégén.

Jelentősebb tűzesetek:
Pénteken, kora hajnalban fél hektáron égett a nádas Tengelicen, a 6233-as út 16. kilométerszelvényénél. A tűz mintegy 30 hektárnyi nádast veszélyeztetett. A tűzesethez riasztott paksi hivatásos tűzoltók három tűzoltószerrel vonultak a káresethez, ahol két gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Kocsolán, a Hunyadi utcában szemét égett egy családi ház mögött péntek délelőtt. A tűz átterjedt a mellette lévő 50 négyzetméteren fekvő bitumenes lemezekre. A dombóvári hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat két gyorsbeavatkozó vízsugár kéziszerszámok segítségével.

Körülbelül 350 négyzetméteren égett magas füves terület Dombóváron, az Erzsébet utcában a vasúti töltés mellett szombat délután. Kéziszerszámok segítségével állították meg a tűz továbbterjedését a dombóvári hivatásos tűzoltók. Anyagi kár nem keletkezett.

Két dísznövény gyulladt ki Bonyhádon, egy Tó utcai tanyán, szombaton este. A bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók kiérkezéskor lánggal való égést nem tapasztaltak, egy vízsugár segítségével hűtötték vissza a tűz sújtotta területet.

Vasárnap délután összesen mintegy 150 négyzetméteren égett az aljnövényzet több pontban Mucsi külterületén. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Szombaton a Komárom-Esztergom megyei Nagysápon a Tóth János utcában gazégetés közben a tűzbe esett egy idős ember, aki életét vesztette. Fontos, hogy a kerti zöldhulladékot csak ott szabad elégetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Mindig legyen a közelben egy szerszám, amivel kordában lehet tartani és néhány vödör víz vagy a kerti slag, amivel el lehet oltani. Ha feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni. Komoly égési sérülések és halálesetek is előfordulnak a kerti gazégetésnek induló tüzek miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 11:58, vasárnap | Helyi

Dombóváron is várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket május utolsó vasárnapján

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 08:46, péntek | Helyi

Terv szerint halad a Színforgó felújítása

Ismét felkereste Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművésznő és Wiedmer-Balipap Zsuzsa a restaurátorokat, akik a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában található alkotást, a Színforgót újítják fel.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél