Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Április 07. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Szelfipont is várja ezentúl a vendégeket Gunarasban

Szelfipont is várja ezentúl a vendégeket Gunarasban

A retró hangulatú háttér előtt igazi időutazós fotókat készíthetnek a városba érkező vendégek.

A Város Hete rendezvénysorozat keretében egy újabb fejlesztéssel bővült Gunaras, hiszen a keddi napon átadták a szelfipontot. A beruházás mintegy 1 millió forintba került. Az ünnepélyes átadás után Halmosi Nóra tartott előadást Gunaras gyógyhellyé minősítésének folyamatáról.

A retró hangulatú háttér előtt igazi "időutazós" fotókat készíthetnek a városba érkező vendégek. A fal előtt lévő színes ülőkékre ráülve egy fotó erejéig igazán beleolvadhatnak a régmúltba a szelfizni vágyók. Így próbálják még érdekesebbé tenni a fürdőhelyet, és nem utolsó sorban méltó képpen viselni a fürdőváros címet. – hangzott el Szabó Loránd beszédében.
Az avatás után Halmosi Nóra programkoordinátor tartott előadást a közeli szállodában Gunaras hivatalos gyógyhellyé minősítésének folyamatáról.

Az előadó az érdeklődőknek elmondta, már 2015 decemberében elkezdődött a tervezés, akkor hozta meg a döntést a képviselő testület, miszerint benyújtja a gyógyhellyé nyilvánítási kérelmet az Országos Tisztifőorvosi Hivatalához. A véglegesítése azóta is zajlik. A projektmenedzser elárulta, hogy a szakvéleményeket remélhetőleg 2 hónapon belül be tudják nyújtani a megfelelő szervhez.
Halmosi Nóra egy prezentáció segítségével mutatta be a gyógyhellyé nyilvánításnak a 3 fő szempontját: a gyógytényezőt, az infrastruktúrát és a levegőtisztaságot. A vizsgálatok során megállapították, hogy mind a három tényező elfogadható Gunarasban. Tehát tiszta a levegő, nincs zajszennyezés, és a rehabilitáción lévő betegek nyugalma is biztosított. Az előadásból kiderült, hogy jelenleg 31 darab gyógyhely van Magyarországon, a következő, tehát a 32. pedig Dombóvár-Gunaras szeretne lenni. A cím elnyerésével a városnak és a környékének az is imázsa is tovább erősödhetne.

Címkék: Dombóvár, Gunaras

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!