Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Augusztus 08. 14:14, péntek | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: dunaujvaros.com

Szeptember közepéig küldhetik be kreatív pályázatukat a fiatalok

Szeptember közepéig küldhetik be kreatív pályázatukat a fiatalok

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság eredetileg május elején hirdette meg „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” című kétkörös felmenő rendszerű alkotópályázatát a 10-18 év közötti fiatalok számára

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság eredetileg május elején hirdette meg „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” című kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatát a 10-18 év közötti fiatalok számára. A nyári szünetre való tekintettel a július végi határidőt a bizottság szeptember tizenötödikéig tolta ki
A cél megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség. A megyei bírálóbizottságot az igazgató által felkért, a megyében tevékenykedő művész, múzeumigazgató, médiaszakember vezeti majd, az országos bírálóbizottság elnöke pedig Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának vezetője lesz.

A pályamunkákat négy kategóriában várják.

A plakát műfajban készíthető A4-es méretű grafika vagy fotó, avagy weboldalakra tervezett banner is.
Ugyancsak lehet pályázni hanganyaggal – tizenöt másodperces rádiós spotot kell elkészítenie a versenybe nevezőnek, amely természetesen a tűzmegelőzés témáját népszerűsíti.
A videós-filmes kategóriában ugyanezt várják a versenyzőktől a pályázat kiírói egy harminc másodperces kreatív film formájában.
További lehetőségek nyílnak a negyedik kategóriában – itt weblappal, bloggal, közösségi oldal tervével és mobil eszközökre készített alkalmazással is lehet pályázni.

A megyei bírálóbizottság kategóriánként három-három, tehát összesen tizenkét alkotást díjaz majd. A kisorsolásra szánt díjak között egy darab kétnapos, négy fő részére szóló balatonföldvári szállodai ellátás is van. Az első helyen végzett alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben. A bírálatnál a kreativitás, az esztétika, a nyelvtan, a társadalmi hasznosság és természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok figyelembevételével dönti el a sorrendet a zsűri.

A pályaműveket e-mail-ben vagy elektronikus adathordozón lehet benyújtani szeptember 15-ig a fővárosi, illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok postacímére. A pályázóknak fel kell tüntetniük nevüket, életkorukat, e-mail címüket, mellékelniük kell továbbá szülőjük vagy gondozójuk beleegyező nyilatkozatát is. Az életkori határok tekintetében a pályázónak a beérkezési határidő napján betöltött életkorát veszik figyelembe a bírálók.

A megyei pályázatok eredményét szeptember 22-én, az országos eredményeket szeptember 30-án teszik közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!